RKBS Ravense Poort

Rode Kruislaan 3 3223 MA Hellevoetsluis

  • Lezen is leuk en o zó belangrijk! Daarom kunnen kinderen bij de bibliotheek op school de leukste boeken lenen. Voor op school en thuis.
  • Het 'groene schoolplein' daagt kinderen uit en stimuleert hen om samen buiten te spelen.
  • Leerkrachten, ondersteuners en hulp(groot)ouders bieden in en buiten de groep ondersteuning aan kinderen die dag nodig hebben.
  • Op de Ravense Poort stimuleren we gezonde gewoontes. Gym van de vakleerkracht, water drinken en gezonde tussendoortjes dragen daaraan bij.
  • De leerkracht geeft stap voor stap instructie. Door middel van  bijvoorbeeld wisbordjes en beurtenstokjes doen alle kinderen mee.

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de schoolpagina van de RKBS Ravense Poort. Op deze schoolpagina vindt u informatie over de school. De gegevens zijn afkomstig van DUO, de Inspectie van het Onderwijs en de school. Waar nodig geeft de school een toelichting op de cijfers en feiten. Zo biedt deze schoolpagina u betrouwbare en genuanceerde informatie over de schoolprestaties. Voor vragen of een toelichting kunt u altijd contact opnemen met de school. Ook kunt u een kijkje nemen op de website: www.ravensepoort.nl

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Vanaf 1 augustus 2023 is RKBS Ravense Poort een zelfstandige school. Voor die tijd was de school onderdeel van RKBS Hendrik Boogaard. Deze wijziging is nog niet in alle systemen verwerkt waardoor het leerlingaantal niet klopt. Op 1 oktober 2023 heeft RKBS Ravense Poort 293 leerlingen. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
256
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven