Openbare Basisschool de Houthoeffe

Kreeft 35 3225 AC Hellevoetsluis

Schoolfoto van Openbare Basisschool de Houthoeffe

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

Wij zijn erg blij met het feit dat de kinderen, de school waarderen met een 7,7 als rapportcijfer. Toch zien we ruimte voor groei en daar ligt een kans, vinden we. 

Kwaliteitszorg en de actieve zelfstandige rol van leerlingen scoort onder de norm. De analyse van deze tevredenheidspeiling wordt voorgelegd aan de leerlingenraad. We betrekken ze bij het trekken van conclusies en het maken van een plan om in ieder geval de twee domeinen kwaliteitszorg en actieve zelfstandige rol van leerlingen de komende jaren te verbeteren.

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

Wij zijn blij met de uitkomsten van de tevredenheidspeiling. De ouders geven de school een 7,4 als rapportcijfer.

We kunnen verbeteren op de volgende aspecten:

De respons op de Vragenlijst was 28%: Het responspercentage is laag; de Vragenlijst werd door weinig respondenten ingevuld. Daardoor moet er voorzichtig met de conclusies worden omgegaan.

  • We hebben enige over-formatie, waarmee we toekomstige lesuitval willen voorkomen. Volgend jaar willen we alles doen om te voorkomen dat lessen uitvallen, waaronder o.a. het verzoek aan leerkrachten om extra te werken.
  • Met Goud onderwijs verwachten we ouders regelmatiger te informeren over wat we willen verbeteren. We willen vaker de dialoog met ouders aan gaan bv met koffieochtenden. We bereiken ermee dat ouders positiever gaan spreken over de school, zodat school beter bekend komt te staan. We organiseren op deze manier meer activiteiten voor ouders waardoor het domein schoolklimaat in een volgende peiling zal verbeteren.
  • Toetsresultaten worden als vast onderdeel bij de rapportbesprekingen besproken. Dit beleid wordt geborgd in een kwaliteitskaart rapporten.
  • Pesten en treiteren willen we mbv de vreedzame school en met inzet van de KCD uitbannen. We gaan in schooljaar 23-24 volop inzetten op een positieve schoolcultuur. We scholen leerkrachten opnieuw in didactiek Vreedzame school, en stellen schoolregels en routines op.

Met deze plannen verwachten we op een volgende peiling minimaal een rapportcijfer 8 te krijgen. 

 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven