Openbare Basisschool de Houthoeffe

Kreeft 35 3225 AC Hellevoetsluis

Schoolfoto van Openbare Basisschool de Houthoeffe

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op het venster van obs de Houthoeffe.

De Houthoeffe is een school voor openbaar onderwijs. De school staat in de wijk de Kooistee in Hellevoetsluis en valt onder het bestuur van EduMarevpr.

Ons onderwijs focust zich op de basisvaardigheden taal, lezen, rekenen en burgerschap. Onze leerkrachten verstaan hun vak op didactisch en pedagogisch gebied. Ze stimuleren de leerlingen om door te gaan en niet op te geven. Wij zetten in op kansengelijkheid door onderwijs op een kwalitatief hoog niveau te bieden aan alle leerlingen. De Houthoeffe is een effectieve organisatie met een sterk onderwijsprogramma en een positieve schoolcultuur, waarbij een fijne leer- en werkomgeving voor zowel team als leerlingen en goed onderwijs met hoge verwachtingen de norm is. 

Ons motto is dan ook:

In een gezellige sfeer leer je meer!

In deze Vensters schoolgids vindt u informatie over de Houthoeffe. Deze informatie is afkomstig van DUO en van de Inspectie voor het Onderwijs. We geven waar nodig een toelichting bij de cijfers en feiten. Deze informatie kunt u gebruiken bij de schoolkeuze voor uw kind. Cijfers en grafieken zeggen echter niet alles. Om een goede keuze te maken is het van belang om de school ook van binnen te bekijken en het verhaal achter de cijfers te horen. Daartoe nodigen wij u van harte uit!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Positief
  • Effectiviteit
  • Reusltaat
  • Trots
  • Houthoeffe opleidingsschool

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het leerlingenaantal is stabiel en bedraagt ongeveer 400 leerlingen. De meeste leerlingen komen uit de wijk de Kooistee (85,1%). 8,2% van de leerlingen komt uit de wijk tussen Struyten en Kooistee aan de westzijde van de Kooilaan en 3,1 % van de leerlingen komt uit Ravense- en Bonsenhoek. 
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
369
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op de Houthoeffe gaan de kinderen 25 uur per week naar school. Op jaarbasis is dat ruim 950 uur.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Op de Houthoeffe vinden we het belangrijk dat kinderen, ouders en teamleden zich op hun gemak voelen. Niet voor niets is onze slogan:

"In een gezellige sfeer, presteer je meer".

Dat vereist wel dat we allemaal ons steentje daarvoor moeten bijdragen.

Terug naar boven