Basisschool Sint Sebastianus

Bibenstraat 19 7447 CK Hellendoorn

  • Schoolfoto van Basisschool Sint Sebastianus
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Sebastianus
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Sebastianus
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Sebastianus
  • Schoolfoto van Basisschool Sint Sebastianus

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de St. Sebastianus

Op de St. Sebastianus komen alle kinderen tot hun recht. Of ze nou extra uitdaging of juist extra ondersteuning nodig hebben. Wij stimuleren kinderen boven zichzelf uit te stijgen en grenzen te verleggen. Maar bovenal bieden we onze kinderen een veilige plek waar ze zichzelf kunnen zijn en zich thuis voelen. Waar ze fouten durven maken en ook durven excelleren. Kortom, waar ze elke dag met plezier heengaan. Onze fijne school staat midden in het dorp Hellendoorn, omringd door een bosrijke omgeving en de rivier de Regge. In ons moderne schoolgebouw werken we in lokalen, op het leerplein, in het speellokaal en genieten we van ons grote schoolplein midden in het dorp. De school wordt momenteel bezocht door ongeveer 180 leerlingen, verdeeld over 8 groepen. De kinderen komen uit het dorp Hellendoorn en de omliggende plaatsen. Onze school staat open voor iedereen. Daarbij vragen we respect voor elkaars geloofsovertuigingen en levensbeschouwing. Onze school is de enige katholieke basisschool in het dorp Hellendoorn. 

De 4 pijlers van ons onderwijs:

- Basisvaardigheden

- Kennisrijk thematisch onderwijs

- Creëren en presenteren

- Burgerschap

Onze MISSIE:

Wij willen leerlingen opleiden tot kritisch denkende burgers die samenwerken om de wereld nog mooier te maken. We helpen iedere leerling om boven zichzelf uit te stijgen en grenzen te verleggen. Wij willen leerlingen voorbereiden op de toekomst waarin zij zelfstandig en vol vertrouwen hun dromen najagen.

Natuurlijk bent u van harte welkom om met uw kind te komen kijken. Bel gerust voor een afspraak. Ingrid Kuipers, directeur  


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Aandacht, kwaliteit en sfeer
  • Geborgenheid
  • Zelfstandigheid
  • Avontuur

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De school wordt momenteel bezocht door ongeveer 175 leerlingen, verdeeld over 8 groepen.

De kinderen komen uit het dorp Hellendoorn en omgeving.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
153
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Meldcode huiselijke geweld en kindermishandeling. Onze school hanteert de SKOT meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling in het primair onderwijs. De Meldcode is een overzichtelijk vijf stappenplan waarin staat hoe een professional kan handelen bij vermoedens of bij signalen van mishandeling. De Meldcode ondersteunt bij het herkennen en handelen als huiselijk geweld wordt gesignaleerd. Deze Meldcode is ingevoerd in onze school en wordt gevolgd indien dat nodig is. De complete Meldcode is op school aanwezig ter inzage.   De interne begeleiders van school zijn opgeleid als aandachtsfunctionaris om te werken met de meldcode. Zij zorgen ervoor dat er binnen de school op een zorgvuldige, professionele manier met de meldcode wordt gewerkt. De aandachtfunctionarissen op school zijn: Michelle Luiken en Manon Volmer.

Terug naar boven