De Peelparel

Oude Peelstraat 10 5759 PC Helenaveen

Schoolfoto van De Peelparel

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte van een leerkracht komt er in principe een invalkracht. Wanneer er geen invalkracht beschikbaar is, zoeken we intern naar een oplossing. Als bij ziekte van een leerkracht ondanks alle inspanningen geen verantwoorde oplossingen zijn gevonden en pas nadat ouders daarvan in kennis zijn gesteld, kunnen kinderen naar huis worden gestuurd. Een enkele keer volgen leerkrachten cursussen onder schooltijd of hebben zij een dag buitengewoon verlof. In dergelijke gevallen wordt de groep door een invalkracht overgenomen.

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze school heeft de beschikking over vijf groepslokalen. 

Daarnaast beschikt onze school over de volgende extra faciliteiten:

• Bibliotheek

• Speellokaal

  • BOS: Op onze school is de Bibliotheek Op School gevestigd. Het is een onderdeel van de bibliotheek Helmond-de Peel. Deze zorgt voor ondersteuning en collecties boeken. De BOS wordt draaiende gehouden door een werkgroep van vrijwilligers. Elke dinsdagmiddag onder schooltijd kunnen de kinderen gebruik maken van de BOS. Tijdens de schoolvakanties is de bibliotheek gesloten.

De kleuters kunnen ook terecht in de speelzaal die tevens door de hele school gebruikt wordt bij vieringen.

Achter de school is een verharde speelplaats voor alle kinderen, terwijl bij mooi weer ook gebruik gemaakt wordt van het park c.q. speelweide. De kleuters mogen maar tot het pad. De school prijst zich erg gelukkig met deze speelweide bij de school.

De school heeft geen eigen gymzaal. Voor het geven van gymnastiekonderwijs wordt gebruik gemaakt van de zaal van gemeenschapshuis De Gouden Helm.

De school heeft een orthotheek. Hierin bevinden zich veel toetsen, boeken en extra materiaal om kinderen met achterstanden te helpen. De intern begeleider maakt gebruik van deze ruimte om besprekingen voor te bereiden of voor het afnemen van testen en toetsen.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In groep 0/1/2 leren we spelenderwijs, van en met elkaar. We werken vanuit schoolbrede thema's die aansluiten bij de belevingswereld van de kinderen. Daarbij proberen we ook vanuit vragen van de kinderen te werken. De kinderen geven dan aan wat zij willen leren en samen gaan we op onderzoek. Ook zoeken wij ook regelmatig de samenwerking met groep 3/4 en zorgen we voor groepsdoorbroken activiteiten. Tijdens het thema worden alle leerlijnen voor het jonge kind verwerkt in aanbod in onze hoeken. De activiteiten zijn erop gericht om bij de kinderen doelgericht leerprocessen in gang te zetten op het terrein van mondelinge taal, woordenschat, beginnende geletterdheid, beginnende gecijferdheid, motorische en sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook zoeken we telkens activiteiten die aansluiten bij het thema. We zorgen steeds voor een rijke leeromgeving en gevarieerde werkvormen. Ook maken we regelmatig een uitstapje of komt er een gast op school m.b.t het thema, om zo de wereld om ons heen te ervaren.

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In basisschool de Peelparel vindt u de volgende opvangvoorzieningen van Spring Kinderopvang: Peuterspeelzaal ‘t Eierdöpke is gehuisvest in een mooie grote ruimte in basisschool De Peelparel. Zo komen de kinderen als peuter al in aanraking met de schoolkinderen en het gebouw van de basisschool. De leiding van de peuterspeelzaal heeft daarnaast regelmatig contact met de leerkrachten van de groep 1/2 waardoor de overgang van de peuter naar de basisschool in een doorgaande lijn plaatsvindt. Op dit moment zijn de openingstijden voor peuters van 2 tot 4 jaar oud: maandag- en woensdagochtendgroep: 8.30-12.30 uur.

BuitenSchoolse Opvang het Peelhonk is ook gehuisvest in De Peelparel en deelt haar ruimte met de peuterspeelzaal. De vaste pedagogisch medewerksters zorgen er met veel enthousiasme voor dat kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar op deze gezellige plek vóór schooltijd lekker binnen en buiten kunnen spelen en ontspannen! We vinden het erg belangrijk dat een kind buiten schooltijd het gevoel heeft dat het niet “op school zit” maar lekker kan ontspannen en kan spelen met andere kinderen in een veilige en sociale omgeving. De doelstelling is om een plek te creëren waar kinderen kunnen genieten van hun welverdiende vrije tijd. Op dit moment bieden wij VoorSchoolse Opvang op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag vanaf 7.30 uur tot aanvang schooltijd.

Terug naar boven