Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>basisscholen met een vergelijkbare schoolweging.</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635142" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Het streefniveau is een hoger niveau dan het fundamenteel niveau. Het doel is dat zoveel mogelijk leerlingen eind groep acht het streefniveau bereiken. Op basis van de leerlingpopulatie op school wordt door de inspectie voor elke basisschool in Nederland apart bepaald hoeveel procent van de leerlingen het streefniveau moet halen. Dat percentage is de signaleringswaarde voor het streefniveau van de school.
Kindcentrum De Duif werkt met een early warning system. Twee keer per jaar evalueren de groepsleerkrachten de tussentijdse resultaten en er worden nieuwe interventies en doelen opgesteld. De intern begeleider en directeur maken een schoolbrede analyse en plan van aanpak en koppelen terug naar het bestuur in een opbrengstgesprek.
De eindscores van kindcentrum De Duif liggen vaak boven het landelijk gemiddelde en de doorstroming naar het voortgezet onderwijs is goed. Leerlingen van De Duif worden in het voortgezet onderwijs geprezen om hun gemak in de omgang en positieve leerhouding. Ze zijn actief en hebben een betrokken houding bij de gemeenschap.
In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
Op Kindcentrum De Duif maken we in onderwijs en opvang preventief gebruik van de Kanjertraining. Al onze leerkrachten en een aantal pedagogisch medewerkers zijn hiervoor gecertificeerd.
CBS de Duif heeft al jaren het vertrouwen van de Inspectie. Daar zijn wij trots op. De Duif werkt bewust aan kwaliteit en gebruikt daarbij een systeem voor kwaliteitszorg. Daarmee werken wij continu aan de verbetering van ons onderwijs.
In het kader van een bestuursonderzoek bij Stichting Tabijn, bezocht de Inspectie voor het Onderwijs in september 2019 CBS De Duif. De inspectie onderzocht het onderwijsaanbod, de kwaliteitszorg en kwaliteitscultuur en waardeerde deze met ‘goed’. Het team van De Duif is trots op dit resultaat en gaat met de aanbevelingen aan de slag.