Basisschool Onder De Linde

Past. Debijestraat 8 5963 AG Hegelsom

Dit speelplein is de spil van het dorp. Kinderen spelen hier tijdens, maar ook buiten schooltijd erg graag.

Het team

Toelichting van de school

Het team bestaat uit goed geschoolde, deskundige leerkrachten. We hebben leerkrachten met verschillende specialisaties binnen ons team, wat ervoor zorgt dat we elkaar op verschillende gebieden op deskundige wijze kunnen ondersteunen, denk hierbij aan: lezen, rekenen, hoogbegaafdheid en gedrag.  

Mobiliteit en krimp zorgen ervoor dat ons personeelsbestand van samenstelling kan wisselen. Belangrijk hierbij blijft de continuïteit binnen de school en de kwaliteit van het onderwijs dat in de school gegeven wordt.


Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Dynamiek Scholengroep regelt de vervangingen via Clooser.nl en maakt gebruik van een vervangerspool. Daarnaast wordt aan scholen gevraagd om vervangingen met het eigen personeel op te vangen.

In periodes waarin het ziekteverzuim hoog is kan het voorkomen dat er geen vervanging beschikbaar is. De eerste dag vangt de school de kinderen zelf op. Is er na deze dag nog geen vervanging dan kan het zijn dat de groep van de zieke leerkracht thuis blijft. Informatie hierover zal gecommuniceerd worden via ISY.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij werken met het leerstofjaarklassensysteem waarbij wij niet alleen accepteren dat er verschillen tussen kinderen bestaan, maar ook daadwerkelijk deze verschillen gebruiken als uitgangspunt voor ons werken. De individuele problemen van kinderen met leer- en ontwikkelingsproblemen krijgen een hoge prioriteit waar het gaat om de taalontwikkeling, lezen en het leren rekenen. We hebben ook extra aandacht voor leerlingen die meer uitdaging nodig hebben. Daarnaast heeft de sociaal-emotionele ontwikkeling van de kinderen onze bijzondere aandacht. Er is aandacht voor de sfeer waarbinnen het leren plaatsvindt en aandacht voor de onderlinge betrek­kingen. 



Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Op basisschool Onder de Linde leren de kinderen spelenderwijs, middels thema's. We hebben een rijke leeromgeving, waarbij de structuur iedere dag hetzelfde is. Deze rijke leeromgeving betreft de ruimte binnen en buiten. In de onderbouw besteden we aandacht aan taal, lezen en rekenen, maar dan samenhangend aan het thema, waardoor het meer contextrijk en betekenisvol is. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Binnen Onder de Linde wordt er volgens een vast stramien gewerkt. In de ochtenden is veel aandacht voor lezen, rekenen en taal. Dit gebeurt deels in de homogene groepen en groepsdoorbrekend. In de middag ligt de focus op thematisch onderwijs. Dit doen we deels binnen de klas, maar ook veel buiten de klas bijvoorbeeld in het doelab of in het dorp. Verder vindt er 2x per week bewegingsonderwijs plaats. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij willen de komende jaren steeds meer toegroeien naar een meer inclusievere school. Dit doen we deels door onze eigen expertise in te zetten maar ook daar waar nodig door het inhuren van externen met een bepaald specialisme.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

We werken intensief samen met het Nest door middel van gezamenlijke activiteiten, zoals voorlezen, een kijkje bij elkaar in de groepen, maar ook het samen vieren van festiviteiten. We hebben van hetzelfde thema, waarmee we met betekenisvolle en samenhangende activiteiten vorm geven aan de gestelde leer- en ontwikkelingsdoelen. We werken met elkaar aan de doorgaande leerlijn en zorgen voor een warme overdracht. 

Terug naar boven