Basisschool 't Palet

Steen- en Stokstraat 2 5473 RN Heeswijk-Dinther

Schoolfoto van Basisschool 't Palet

Het team

Toelichting van de school

Het voltallige team vindt u op de website. 

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Door ziekte of afwezigheid van een groepsleraar kan uw kind te maken krijgen met een vervangende leraar. Wij streven ernaar de voortgang van het onderwijs en de rust in de groep zoveel mogelijk te waarborgen. Voor de inzet van vervangende leraren doen wij een beroep op de centrale personeelsvoorziening CPV Ingenium. Indien vervanging niet mogelijk is, resteren er twee opties. De groep wordt verdeeld over andere groepen. Dit is beperkt mogelijk. De andere optie is dat de kinderen van een groep één of meerdere dagen thuis blijven. Indien een school genoodzaakt is deze laatste optie te kiezen, dan worden ouders indien mogelijk een dag van tevoren geïnformeerd. In het uiterste geval kan het gebeuren dat de school u 's ochtends voor 7.45 uur informeert dat uw kind niet naar school kan komen. Wij zullen onze uiterste best doen om dit te voorkomen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Onze school telt ongeveer 230 leerlingen. Deze kinderen zijn dit schooljaar verdeeld over 9 groepen: twee groepen 1/2, een groep 3, een groep 4, een groep 5, een groep 6, een groep 6/7, een groep 7 en een groep 8.
Op ’t Palet werken we met een gemotiveerd, betrokken en goed gekwalificeerd team.

De maatschappij en het onderwijs zijn voortdurend in beweging. Dat vraagt om een dynamisch team dat zich blijft ontwikkelen. Alle leerkrachten werken aan hun ontwikkeling. Dat doen zij wekelijks in leerteams. Elk jaar zijn er ook studiedagen voor het team, waarop we ons bezig houden met deskundigheidsbevordering. Daarnaast is er een Filiosacademie waar leerkrachten zich verder kunnen scholen en ontwikkelen. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In onze groepen 1 en 2 wordt thematisch en geïntegreerd gewerkt aan de doelen van de ontwikkelingsgebieden Rekenen (getallen, meten en meetkunde), Taal, Sociaal-emotioneel en Motoriek. Digikeuzebord.nl is een ondersteunend programma, waarmee we de ontwikkeling van het kind ten aanzien van de doelen en leerlijnen goed kunnen volgen, monitoren en plannen. Dit houdt in dat de leerkrachten bij de betekenisvolle thema's en de daarbij behorende activiteiten doelgericht werken aan de brede ontwikkeling van onze leerlingen. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De leerlingen van basisschool 't Palet gaan 25 uur per week naar school. Bij het onderwijs aan onze leerlingen ligt de focus op de basisvaardigheden taal, rekenen en kennis over de wereld. De leertijd die aan ieder onderdeel wordt besteed is mede afhankelijk van wat de groep nodig heeft en op basis van onze ambities. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school maakt onderdeel uit van het Samenwerkingsverband 3006 (SWV 3006)

Via deze link komt u bij het ondersteuningsplan 2023-2027 van SWV 3006.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We hebben en houden de ambitie om kinderen met extra ondersteuningsbehoeften zoveel als mogelijk preventief tegemoet te komen vanuit onze basisondersteuning. Om dit te verwezenlijken volgen wij teamscholing gericht op het geven van goed dagelijks onderwijs, het op orde hebben van het klassenmanagement en het verzorgen van een sterk pedagogisch klimaat. Er wordt meer specialisme binnen het team ontwikkeld door persoonlijke professionalisering, zodat expertise binnen het team aanwezig is op het gebied van de basisvaardigheden. Daarnaast blijven samenwerking en verbinding met externe expertise van belang, zoals ook nu wordt ingezet. Denkend aan het specialisme vanuit het SWV, GGD, gemeentelijke jeugdzorg (basisteam), als ook Kentalis en Bartiméus. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

VOOR- EN VROEGSCHOOLSEEDUCATIE (VVE)

Binnen onze gemeente krijgt de voor- en vroegschoolse educatie (VVE) duidelijk vorm. Het doel van voor- en vroegschoolse educatie is, om eventuele taal- en ontwikkelingsachterstanden bij kinderen te voorkomen, dan wel zo snel mogelijk aan te pakken. Zowel op landelijk als regionaal niveau zijn er door de VVE-regeling de afgelopen jaren veel ontwikkelingen in gang gezet om de startpositie van alle kinderen in het onderwijs te verbeteren. Hiervoor zijn verschillende programma’s ontwikkeld. Bij deze programma’s is veel aandacht voorde doorgaande lijn van peuterspeelzaal naar basisschool. Leidsters en leerkrachten hebben kennisgemaakt met elkaars werkwijze en hebben daarbij de relatie met basisontwikkeling besproken. Het doorgeven van informatie via de Peuter Ontwikkelings Lijst (POL-lijst) waarborgt een goede overgang van de peuter naar onze basisschool. Voor onze school betekent VVE o.a. dat we materialen hebben aangeschaft om extra aandacht te kunnen geven aan een goede taalverwerving bij taalzwakke kinderen. Verder zijn er diverse vertelkisten ontwikkeld en hebben enkele leerkrachten aan de cursus VVE-sterk deelgenomen.

Terug naar boven