RK BS De Ganzerik

Caeciliastraat 19 6413 GM Heerlen

Schoolfoto van RK BS De Ganzerik

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht maakt de directeur gebruik van vervangers uit onze vervangerspool. Indien er geen vervangers meer beschikbaar zijn uit de vervangerspool, gelden de volgende richtlijnen voor alle MOVARE-scholen: 

  • Er wordt altijd eerst gekeken of (parttime) collega’s binnen de betreffende school bereid zijn extra te komen werken.
  • Daarna wordt er gekeken of het mogelijk is om leerkrachten van andere MOVARE-scholen tijdelijk in te zetten.  

Indien het niet mogelijk is om voor vervanging te zorgen door een onderwijsbevoegd persoon, gelden de volgende richtlijnen/oplossingen:

  • Vervanging door een niet onderwijsbevoegde collega binnen de school, bijvoorbeeld een onderwijsassistent/ondersteuner of anders.
  • De onderwijsinstructie wordt indien mogelijk  door de schooldirecteur of intern begeleider te worden gegeven, waarna de resterende lestijd volgt.
  • De schooldirecteur of een leerkracht zijn altijd op loopafstand aanwezig van de niet onderwijsbevoegde collega die les geeft.
  • De leerlingen van de groep van de afwezige leerkracht worden de eerste dag tijdelijk in een andere groep geplaatst om zelfstandig zijn of haar werkpakket te volgen.  Indien in de loop van de dag blijkt dat er nog geen vervanging beschikbaar is, worden de ouders/verzorgers met een noodoproep via ISY,  op de hoogte gebracht dat de betreffende leerlingen tot nader bericht thuis moeten blijven. Voor die ouders/verzorgers die geen opvang kunnen regelen, biedt de school de mogelijkheid tot opvang op school. Dat betekent niet dat de leerlingen onderwijs volgen, maar er wordt gekeken bij welke andere groepen de leerlingen aan kunnen sluiten.  Mocht blijken dat vervanging alsnog geregeld kan worden, dan worden de ouders/verzorgers via ISY / schriftelijk / telefonisch geïnformeerd en komen die leerlingen de daarop volgende dag weer naar school. Dit geldt ook als de afwezige leerkracht gemeld heeft dat het werk weer hervat kan worden. Er wordt naar gestreefd dat niet steeds dezelfde groep thuis blijft zitten; de groepen op school zullen rouleren. Het heeft altijd onze hoogste prioriteit dat er te allen tijde een onderwijsbevoegd persoon voor de klas van uw zoon of dochter staat. Indien niet anders mogelijk maken wij gebruik van de bovengenoemde oplossingen, waarbij het naar huis sturen van kinderen altijd de laatste optie zal zijn.  Indien u vragen hierover heeft, stel ze dan aan de schooldirecteur of via info@movare.nl. Ook verwijzen wij u naar ons protocol t.a.v. vervangingen  http://www.movare.nl.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Het team van Bs de Ganzerik bestaat uit:

17 groepsleerkrachten

1 intern begeleider

1 vakdocent gym

1 conciërge

1 leraarondersteuner

2 onderwijsassistenten

1 Directeur

 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Basisschool de Ganzerik biedt onderwijs aan leerlingen van 4 t/m 12 jaar.
Voor kinderen die structuur behoevend zijn, heeft de school een passend aanbod.

Wij werken op school met de aanpak van PBS. We hebben vanuitGDO (groepdynamisch onderwijs) Goed omgaan met elkaar op de speelplaats toegevoegd.  Onze school is een moderne klassikale school. We hebben aandacht voor structuur in de ruimte, structuur in de tijd en structuur in leerkrachtgedrag (pedagogisch en didactisch).

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school gaat zich het komende jaar verder verdiepen in de problematieken van kinderen met ASS (Autisme Spectrum Stoornis).
Daarnaast is de school in ontwikkeling met het aanbieden van duidelijke structuren binnen de leerstof. Hiervor heeft het team een nascholing op het gebied van rekenen en begrijpend lezen gevolgd. De school werkt met onderwijsplannen. Deze onderwijsplannen zijn de leidraad voor de hele school.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onze school werkt nauw samen met Peuteropvang Pip, onderdeel van Peuteropvang Heerlen en Kinderopvang Humankind
Er is sprake van een warme overdracht van de peuteropvang of de kinderopvang naar onze school, waarin alle kinderen besproken worden.
Samen met de Peuteropvang Pip vormt de school een VVE-koppel.

Peuteropvang Pip en kinderopvang Villa Fun zijn even als bs. de Ganzerik gehuisvest in de brede maatschappelijke voorziening van Heerlerheide.

Terug naar boven