KPO Basisschool Berkenveld

Herelsestraat 110 4726 AH Heerle

  • Bij ons ervaart uw kind, net als thuis, geborgenheid en veiligheid. Dit veilige gevoel maakt dat hij of zij beter in staat is tot leren.
  • De deur staat open voor ieder kind en iedere ouder. Wij vinden het belangrijk dat wij ook een maatschappelijke rol vervullen.
  • Wij vinden het belangrijk dat ieder kind gezien wordt. En dus passen wij ons onderwijs aan aan de kwaliteiten en talenten van elk kind.
  • Wij zijn een dorpsschool, maar bieden onze leerlingen wel een breed maatschappelijk blikveld. Wij stimuleren nieuwsgierigheid.

Het team

Toelichting van de school

Uit de onderstaande grafieken is af te lezen dat de gemiddelde leeftijd van het onderwijskundig team van Berkenveld ruim onder het landelijk gemiddelde ligt. De hoeveelheid mannen en vrouwen is niet gelijk verdeeld; dit is het geval op veel scholen. Wij zitten wat deze verhouding betreft onder het landelijk gemiddelde omdat we momenteel alleen vrouwelijk leerkrachten hebben. Om de verdeling in leeftijdsopbouw en geslacht verder te optimaliseren, blijven we de komende jaren de voorkeur geven aan de instroom van jongere, mannelijke leerkrachten.

Als team zijn we voortdurend in ontwikkeling. We leren een leven lang; net als voor de kinderen waarvoor we ons inzetten! Dat doen we door teamscholing, collegiale consultatie, het bijhouden van vakliteratuur en scholing in persoonlijke interesses en competenties. De directie, intern begeleider en conciërge zijn ondersteunend. Zij zorgen ervoor dat leerkrachten hun aandacht richten op het uitoefenen van hun vak en het geven van goed onderwijs.

Vakleerkrachten op deze school

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Dit schooljaar zijn we met vier groepen gestart: 

Groep 1-2

Groep 3-4

Groep 5-6

Groep 7-8

De algemene leiding van de school ligt bij de directeur. De leerkrachten zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor het geven van onderwijs aan hun leerlingen. Daarnaast vervullen zij een aantal taken binnen de school die nodig zijn om het onderwijs zo goed mogelijk te laten verlopen. Er is tevens een medewerker ter ondersteuning voor het administratieve proces en is er een conciërge voor alle praktische zaken binnen onze school. Basisschool Berkenveld werkt samen met basisschool Heilig Hart in een organisatorische eenheid.

Klasindeling

  • Combinatiegroepen

Terug naar boven