Openbare Basisschool Koningin Juliana School

Sportlaan 6B 2995 VN Heerjansdam

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Koningin Juliana School
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Koningin Juliana School
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Koningin Juliana School
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Koningin Juliana School
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool Koningin Juliana School

In het kort

Toelichting van de school

De Koningin Julianaschool: Onderwijs met hart voor elk talent!

Welkom op de pagina van de Koningin Julianaschool, fijn dat u de tijd neemt om de informatie over onze school door te nemen.  De Koningin Julianaschool is een kleinschalige dorpsschool in Heerjansdam waar kinderen een fijne tijd hebben en veel leren.

Onze school is een plaats, waar kinderen niet alleen veel leren op cognitief gebied, maar ook hun persoonlijkheid ontwikkelen, zelfvertrouwen opbouwen, zelfkennis verwerven, verantwoordelijkheid durven nemen. Wij leren de kinderen op een goede manier met elkaar om te gaan en verdraagzaam te zijn. Op onze school doen ze kennis op van andere culturen en andere opvattingen. In deze tijd vinden we het belangrijk dat kinderen kritisch zijn over wat ze lezen en zien op (o.a.) internet. Graag willen we hen stimuleren de wereld met een open en positief kritische blik te benaderen. We stimuleren kinderen te  presteren naar hun mogelijkheden en talenten. Een voortdurende brede ontwikkeling van eigen kunnen is ons primaire doel.

Onze school staat voor goed onderwijs dat goed aansluit op het vervolgonderwijs. We richten ons op de maatschappij, die voortdurend verandert. Daarom is ons onderwijs ook steeds in beweging. We zijn innovatief, zonder uit het oog te verliezen dat goede zaken behouden kunnen blijven.De referentieniveaus, die de overheid ons stelt, willen wij met zoveel mogelijk leerlingen halen.

Ouderbetrokkenheid staat hoog in ons vaandel. Om het bovenstaande te realiseren is goed contact met en betrokkenheid van de ouders zeer belangrijk.

Het klimaat van de school is warm, laag drempelig en transparant. De kinderen gaan bij ons met plezier naar school. Als school zijn we alert op zaken die deze goede sfeer negatief zouden kunnen beïnvloeden en handelen conform de regels en afspraken die wij met elkaar op school hebben gemaakt.


Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Kom verder!
  • Jezelf zijn
  • Met en voor elkaar
  • Toekomst gericht leren
  • Houvast bieden

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze school is een warme kleinschalige dorpsschool waar elk kind gezien en gekend wordt.

Bij de kleuters werken wij met combinatiegroepen 1/2. Er wordt thematisch lesgegeven

Alle andere kinderen zitten op basis van leeftijd (en sociaal-emotionele ontwikkeling) bij elkaar in separate groepen, 3, 4, 5, 6, 7 en 8. In deze groepen werken we voornamelijk methodisch.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
189
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Onze school is onderdeel van de bredeschool voorziening RaJuBiBoS. Dit betekent dat wij goede samenwerking zoeken met onze buurschool PC de Rank.

Daarnaast werken we goed samen met de bibliotheek, Toppie voor kunst, cultuur en sport onderwijs en logopedie en fysiotherapie praktijk Alles Kids.

Samen met Yes! kinderopvang vormen wij daarnaast KindCentrum Nova locatie Heerjansdam. 

Dankzij geweldige samenwerking kunnen kinderen voor en na schooltijd gebruik maken van Yes! kinderopvang. Is er een peuterspeelzaal voorziening in ons gebouw. Maar vooral: werken we aan een doorgaande pedagogische lijn en delen we elkaars expertise.

Aan de opvang door Yes! zijn wel kosten verbonden, de sport of cultuuractiviteiten van Toppie zijn gratis.

Naast de opvang en school faciliteiten maken kinderen (en ouders) gebruik van de gemeentelijke bibliotheek.

Met de bibliotheek hebben wij een goede samenwerking, hierdoor geven ook geschoolde krachten van de bibliotheek projectlessen in onze school.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven