Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
De groepsindeling wordt ieder jaar opnieuw gemaakt op basis van onze daltonvisie en het aantal leerlingen per leerjaar. Dit is een taak van de directie en het team. Naast jaargroepen kunnen er ook combinatiegroepen gevormd worden. Gestreefd wordt naar een continuïteit in groepssamenstelling en kleinere groepen in de onderbouw en grotere groepen in de bovenbouw.
De groepssamenstelling voor het schooljaar 2020-2021 is als volgt:
Groep 1/2a
Groep 1/2b
Groep 3/4
Groep 4/5
Groep 5/6
Groep 7/8
Alle leerkrachten van De Kleine en Grote Beer hebben een lesbevoegdheid. Alle leerkrachten zijn gecertificeerd daltonleerkracht of in opleiding en werken volgens dezelfde visie en werkwijze. Daarnaast zijn er verschillende leerkrachten met extra specialisatie, bijvoorbeeld op het gebied van daltononderwijs, leerlingenzorg of ICT. Tevens is aan onze school een logopedist verbonden voor een aantal uur per week, worden de lessen HVO voor groep 6 t/m 8 gegeven door een vakleerkracht en werken we samen met Heerhugowaard Sport waardoor alle groepen tweemaal per week gymles krijgen van een vakleerkracht gym.
Jonge kinderen leren al doende, tijdens werk- en spelmomenten. Wij spelen daarop in door ervoor te zorgen dat er een rijke leeromgeving is waarvan kleuters kunnen leren. Spelend en werkend rondom aansprekende thema's creëren we zoveel mogelijk situaties waarin kleuters worden uitgenodigd te luisteren, verwoorden en beleven. Tijdens de speelwerktijd biedt de leerkracht in kleine kringen (in kleine groepjes) taal-, reken- en spelactiviteiten aan.
Elke groep heeft een rooster, waarin het aantal uren per vakgebied wordt aangegeven. Door ons daltononderwijs kan dit in de praktijk verschillen per kind. Een kind voor wie taal moeilijk is zal daarvoor meer uren ingepland krijgen, dan een kind bij wie het vanzelf gaat. Daardoor is ons onderwijs daadwerkelijk passend onderwijs. Doordat we werken met taken en keuzetaken kunnen kinderen zelf hun tijd, maar uiteindelijk ook de inhoud van hun onderwijs vorm geven binnen de kaders die de leerkracht stelt.