Scholen kiezen per schooljaar een eindtoets. Ze kunnen kiezen uit vijf goedgekeurde eindtoetsen: de Centrale Eindtoets, ROUTE 8, de IEP Eindtoets, de Dia-eindtoets of de AMN Eindtoets">Resultaten eindtoets
Alle leerlingen maken in groep 8 van de basisschool een eindtoets. De school kiest per schooljaar welke toets wordt gebruikt. Er zijn verschillende goedgekeurde eindtoetsen om uit te kiezen. Met de toets wordt gekeken hoeveel kennis de leerlingen hebben van taal en rekenen. De toets geeft een extra uitslag naast het schooladvies dat een leerling krijgt van de leerkracht.
De Inspectie van het Onderwijs controleert of het onderwijs op scholen van voldoende niveau is. Ze kijkt hiervoor onder meer naar de resultaten van leerlingen op de eindtoets. Het beoordelen van de resultaten werd tot en met 1 augustus 2020 gedaan op basis van de gemiddelde score van leerlingen. Dit is veranderd: vanaf 1 augustus 2020 kijkt de inspectie naar referentieniveaus.
De gemiddelde score van de school wordt vergeleken met de ondergrens van de inspectie .
Let op: vanwege het coronavirus is er in schooljaar 2019-2020 geen eindtoets afgenomen. De referentieniveaus zijn daarom pas zichtbaar in 2020-2021.
We hebben voor dit onderdeel geen gegevens ontvangen.
De school werkt planmatig aan de verbetering van de kwaliteit van het onderwijs. De vorderingen van de leerlingen worden systematisch gevolgd met behulp van observatiegegevens (dagelijks) en methodegebonden en methode onafhankelijke (BOOM-) toetsen. Ook de sociaal-emotionele ontwikkeling wordt geobserveerd en geregistreerd.
De toetsgegevens worden gebruikt voor analyse op leerling-, groeps- en schoolniveau. We kunnen op deze wijze nagaan of het onderwijs voldoet aan zijn doelen en het behaalde niveau toetsen aan het landelijk gemiddelde. Na een toets worden op basis van de analyse ambitieuze - maar ook realistische - doelen voor de komende periode vastgesteld.
In de periode oktober/november vindt het er een gesprek plaats met ouders, leerling en de leerkracht over het voorlopige advies. Doorgaans komt dit advies overeen met het uitstroom niveau zoals dat beschreven staat in het ontwikkelingsperspectief. In maart wordt het definitieve schooladvies gegeven.
Overgang naar VO
Onze leerkrachten besteden veel aandacht aan aan de overgang naar het VO. Van alle leerlingen vindt er een warme overdracht plaats. Dit betekent dat de leerkrachten een gesprek hebben met de zorgcoördinatoren of mentoren van het V.O. Voor bepaalde leerlingen is het belangrijk dat er de eerste periode op het VO nauw contact blijft bestaan. Zij nemen deel aan het project de Brug.