Hoe toetst de school de sociale veiligheid?
De school monitort de sociale en fysieke veiligheid met een vragenlijst afgenomen door/via: Kanvas (is gekoppeld aan Kanjertraining).
Toelichting van de school
Onze school monitort de sociale veiligheidsbeleving van leerlingen. We nemen een vragenlijst af via Kanvas.
Via Kanvas wordt de leerlingen van groep 5 tot en met 8 twee keer per jaar gevraagd naar de sociale veiligheidsbeleving op school. De resultaten geven de leerkrachten inzicht hoe zij de sociale veiligheidsbeleving kunnen verbeteren. Kanvas biedt hiervoor handvatten.
Rondom het onderwerp schoolklimaat en veiligheid zijn op de pagina van onze school van www.scholenopdekaart.nl bij Beleid => Schoolklimaat en veiligheid de volgende documenten te raadplegen:
- Schoolveiligheidsplan
- Anti-pestprotocol
- Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld
- Protocol sociale media
Het integraal veiligheidsbeleid van de school is via de directeur van de school op te vragen. In hoofdstuk 4 van dit document is ook het anti-pestprotocol van de school terug te vinden. Het Protocol ‘Meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld Ambion’ is via deze link te lezen: Protocol meldcode kindermishandeling en huiselijk geweld Ambion
Externe vertrouwenspersoon
Ambion wil haar leerlingen een veilige onderwijsplek bieden. Wij vinden seksuele intimidatie, pesten, discriminatie en agressie en geweld onacceptabel. Het is goed als u meldt wanneer u hiermee te maken krijgt. Naast de school waar u kunt melden, kunt u ook contact opnemen met onze externe vertrouwenspersoon:
mevrouw Maureen Meeng (telefoonnummer: 06-21362971, e-mailadres: [email protected]).
De externe vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit heeft drie hoofdtaken:
- Opvang en begeleiding van de melder;
- Signalering van ongewenste omgangsvormen (of misstanden binnen de organisatie), en gevraagd en ongevraagd advisering opdrachtgevers;
- Voorlichting en informatie
De gesprekken met de externe vertrouwenspersoon zijn vertrouwelijk mits de vertrouwenspersoon in gewetensnood komt en zich genoodzaakt ziet de melding door te zetten naar Ambion. Aan het eind van het schooljaar ontvangt Ambion een jaarverslag met een geanonimiseerd overzicht van het aantal meldingen, de aard ervan, de stappen die zijn ondernomen en de resultaten. Het jaarverslag biedt de mogelijkheid om trends te signaleren, aanbevelingen te doen om het beleid, procedures, preventie of voorlichting te actualiseren.