Kindcentrum St. Leonardus

Kerkweg 225 1964 KJ Heemskerk

Schoolfoto van Kindcentrum St. Leonardus

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De Leonardus beschikt over een flex-leerkracht die eerste ziekte/ afwezigheid op kunnen vangen. Daarnaast kunnen we een beroep doen op de flexpool van de stichting.  In goed overleg kunnen deze collega’s snel en flexibel ingezet worden om uitval van les- en opvangactiviteiten te beperken.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In groep 3 staat het leren lezen centraal. Veilig Leren Lezen is onze methode om kinderen te leren lezen. Binnen deze methode is ook aandacht voor taalontwikkeling, begrijpend lezen en spelling. 
Wij streven naar een soepele overgang van groep 2 naar groep 3. Spelend en ontdekkend leren heeft dan ook een plek binnen het aanbod in groep 3. Tijdens het spelen/werken in groep 3 wordt er structureel een taalactiviteit, een rekenactiviteit en een creatieve activiteit aangeboden.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De school is bezig om meer aandacht te geven aan kinderen die specifieke behoeftes hebben op gebied van gedrag.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Kinderdagverblijf

Kindcentrum st Leonardus heeft een eigen kinderdagverblijf. In twee verticale groepen (0-4 jaar door elkaar) kunnen kinderen de hele dag verblijven. 

Peuteropvang

De peuteropvang is voor alle kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar. Doordat we het VVE-programma gaan aanbieden zorgen we ervoor dat alle kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen voordat ze beginnen bij groep 1. We zorgen voor een huiselijke sfeer waar het leuk is om te komen. Onder leiding van een professioneel team gaan de kinderen leren, spelen en vooral met elkaar leren spelen.De peuteropvang is 5 dagen in de week geopend. Elke dag is het geopend van 08.15 uur tot 12.15 uur.Zie de website voor het pedagogisch beleidsplan.

Voor- en naschoolse opvang

De voorschoolse opvang is erop gericht om de kinderen klaar te maken voor de onderwijstijd. Er is de mogelijkheid om te ontbijten bij de opvang. De openingstijden van de VSO zijn 07.30 uur tot 08.30 uur.
Bij de buitenschoolse opvang is veel tijd voor creativiteit en talent. Door middel van verschillende activiteiten willen we kinderen stimuleren om, samen met andere kinderen, bijvoorbeeld nieuwe sporten te leren kennen en instrumenten te leren spelen. Hierbij vinden we het belangrijk dat de (emotionele) veiligheid gewaarborgd is en om de kinderen ook verschillende normen en waarden te bieden. De buitenschoolse opvang is geopend vanaf einde schooltijd tot 18.30 uur.

In de vakanties is de BSO elke dag geopend van 08.30 uur tot 18.30 uur.Zie de website voor het pedagogische beleidsplan. 

Terug naar boven