Basisschool St. Michaël

Vincent van Goghstraat 18 2391 VB Hazerswoude-Dorp

  • Schoolfoto van Basisschool St. Michaël
  • Dit zijn de pedagogisch medewerkers en leerkrachten die in ons IKC samenwerken

Het team

Toelichting van de school

Op de St. Michaëlschool staan enthousiaste leerkrachten voor de groepen. Enkele leerkrachten geven daarnaast ook extra ondersteuning en extra uitdaging aan leerlingen die dit nodig hebben. Een van de leerkrachten die hierin is gespecialiseerd geeft de gymlessen in de bovenbouw in de Landvliethal. De andere gymles in de bovenbouw is een buitenles en die geeft de eigen leerkracht in samenwerking met een docent van Beweegpartners. Het team bestaat verder uit een intern begeleider, een conciërge, een administratieve kracht en een directeur.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als medewerkers ziek of afwezig zijn, is er meestal vervanging nodig. Voor onze school regelt RTC Cella de vervanging. Bij RTC Cella zijn naast ons bestuur nog vijf schoolbesturen aangesloten. Al die besturen hebben leerkrachten in (vaste) dienst. Als het nodig is, kunnen we gebruikmaken van leerkrachten die bij andere besturen beschikbaar zijn. Daarnaast is er een groep invalkrachten die we in specifieke situaties kunnen inzetten.

Als er geen vervanging mogelijk is vanuit het RTC proberen we andere vervanging te regelen uit het eigen bestand of vragen we een collega extra te werken. Lukt dat allemaal niet, dan verdelen we een groep over de andere groepen. Als ook dat niet mogelijk is, sturen we bij hoge uitzondering een groep naar huis. Als dit nodig is, worden ouders hierover zo vroeg mogelijk vooraf geïnformeerd.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de St. Michaëlschool werken we over het algemeen in homogene groepen; kinderen van dezelfde leeftijd vormen met elkaar een groep. In de kleuterbouw kiezen we voor heterogene groepen 1-2. We maken in de leerjaren 3 tot en met 8 een combinatiegroep als het leerlingenaantal dat nodig maakt. In het schooljaar 2023-2024 werken we met de volgende groepsindeling:

  • groep 1-2 A Kikkertuin: juf Marije en juf Antoinette
  • groep 1-2 B Vlindertuin: juf Veronique en juf Marije
  • groep 3 Bijenkorf: juf Melissa en juf Antoinette
  • groep 4: juf Ciska en juf Esther B.  
  • groep 5-6: juf Annemieke, meester Lex en juf Esther v E.
  • groep 7: juf Sanne
  • groep 8: juf Natalie en meester Daan

Juf Marianne is onze intern begeleider (IB-er). Zij is op maandag, dinsdag en donderdag op school. Meneer Abdul is onze conciërge. Hij is op dinsdag tot en met vrijdag op school aanwezig. Annet is 1 dag per week aanwezig om ons te helpen met de administratie. Juf Astrid, onze directeur, is aanwezig op maandag tot en met donderdag.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 werken wij met de kleuters aan voorbereidend rekenen, taal, oriëntatie op jezelf en de wereld, Kanjertraining, catechese, digitale geletterdheid, burgerschapsvorming, bewegingsonderwijs en kunstzinnige en creatieve vorming. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In alle leerjaren geven wij les in rekenen, technisch- en begrijpend lezen, taal en spelling. We besteden ook elke week tijd aan de Engelse taal, schrijven, Kanjertraining, wereldoriëntatie, catechese, digitale geletterdheid, burgerschapsvorming, bewegingsonderwijs, studievaardigheden, verkeer en creatieve vorming. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Soms blijkt dat een kind speciale zorg of aanvullende ondersteuning nodig heeft. Onze interne begeleider (IB-er) zoekt dan samen met de leerkracht en de ouders naar manieren om het onderwijs voor dit kind passend te maken. De afspraken leggen we vast in een handelingsplan. Soms zetten we specialisten in van De GroeiAcademie, het expertisecentrum van De Groeiling. Hier werken gediplomeerde orthopedagogen, onderwijsspecialisten, leerlingbegeleiders en leerkrachten gespecialiseerd in gedrag. Op de St. Michaëlschool wordt de ondersteuning vanuit de werkdrukmiddelen en de leerlingbegeleiding vanuit De Groeiacademie verzorgd door juf Heleen, een van onze eigen teamleden. 

We werken ook samen met onderwijsspecialisten en orthopedagogen vanuit het Samenwerkingsverband Passend Onderwijs Rijnstreek en vanuit de Ambulante Educatieve Dienst (AED). Meer informatie hierover vind je in ons Schoolondersteuningsprofiel, dat je kunt downloaden op onze website: www.st-michaelschool.nl - Onze school - Downloads. We werken daarnaast ook samen met Go! voor jeugd, het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) en de afdeling Jeugd Gezondheidszorg (JGZ) van de GGD. Meer informatie hierover staat hier op de schoolwebsite. 

In onze school zijn meerdere gediplomeerde specialisten werkzaam. Zij hebben lesgevende taken en daarnaast taakuren voor andere werkzaamheden. De intern begeleider is wekelijks 3 dagen werkzaam op school en zij heeft geen lesgevende taken. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Wij bieden op meerdere dagen per week ons aanbod voor extra ondersteuning. Dit wordt op drie dagen per week gerealiseerd door een gespecialiseerde leerkracht, een dag per week door een van de andere leerkrachten en op drie dagen per week door een aspirant-leerkracht. Van deze ondersteuning maken leerlingen gebruik met een hulpvraag op gebied van lezen, taal en rekenen en/of op het gebied van gedrag en werkhouding of sociaal-emotionele ontwikkeling. We realiseren met Levelwerk ook een aanbod voor leerlingen die meer- of hoogbegaafd zijn, deels buiten en deels in de groep. Daarnaast maken we gebruik van een kindercoach vanuit ons bestuur. Onze ambitie is om de komende jaren ondanks het stoppen van de NPO-subsidie een breed ondersteuningsaanbod te blijven bieden.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De St. Michaëlschool werkt samen met kinderopvangorganisatie Junis. Wij willen dat kinderen in één lijn door kunnen leren van de (peuter)opvang tot aan groep 8. PeuterStart Pippeloen verzorgt bij ons een programma voor peuters: de voorschoolse educatie. Junis biedt in Hazerswoude-Dorp ook opvang voor jongere kinderen (0 tot 4 jaar) en op peuterspeelzalen (voor kinderen vanaf 2 jaar en 3 maanden). Uit de Kunst biedt buitenschoolse opvang (BSO) bij de Natuurtalenten voor kinderen van 4 tot 6 jaar en bij de Meesterwerken voor kinderen van 7 jaar en ouder. Alle medewerkers van de school en de kinderopvang werken actief met elkaar samen in ons IKC, waarbinnen we op elkaar aansluiten en elkaar sterker maken. 

De tussenschoolse opvang (het overblijven) wordt geregeld door de school. We werken hierbij samen met ouders, oma's en en andere vrijwilligers die de kinderen tussen de middag begeleiden bij het eten en spelen in de lunchpauze. De overblijfkrachten ontvangen hiervoor een vrijwilligersvergoeding.

Terug naar boven