St. Bavoschool

Schoollaan 6 3481 GH Harmelen

  • Schoolfoto van St. Bavoschool
  • Schoolfoto van St. Bavoschool
  • Schoolfoto van St. Bavoschool
  • Schoolfoto van St. Bavoschool
  • Schoolfoto van St. Bavoschool

Het team

Toelichting van de school

Wij houden bij sollicitaties rekening met de leeftijdsopbouw van het huidige team. Van en met elkaar leren komt naar onze mening het beste tot zijn recht als net opgeleide professionals in contact zijn met ervaren professionals. Vanzelfsprekend zal de nieuw te benoemen leerkracht volledig achter de missie en visie van de school moeten staan.

Begeleiding en inzet van stagiaires van hogescholen In onze school begeleiden we regelmatig stagiaires van de  PABO/ALPO/MBO. Studenten werken altijd onder eindverantwoordelijkheid van een bevoegd leerkracht.  

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

In geval van ziekte van een leerkracht, wordt eerst een beroep gedaan op een invaller vanuit de invalpool of op één van de collega’s binnen de school. Dat lukt lang niet altijd. Soms zijn wij genoodzaakt met eigen personeel te schuiven. Ook kunnen er in geval van nood groepen worden samengevoegd. Ons uitgangspunt is, dat wij zoveel mogelijk willen voorkomen dat wij kinderen naar huis moeten sturen. Indien we geen vervanging kunnen vinden dan gebeurt het volgende: 

  • Er worden groepen samengevoegd, waardoor één groepsleerkracht wordt vrij geroosterd om de groep van de zieke leerkracht op te vangen 
  • Indien aanwezig, worden de leerkrachten die belast zijn met andere werkzaamheden, ingezet voor de vervanging van de zieke leerkracht. Zij krijgen daarna de gelegenheid om deze werkzaamheden op een ander tijdstip in te halen 
  • De leerlingen van een andere groep worden in kleine groepjes verdeeld over de overgebleven groepen 

Indien bovenstaande niet kan, worden volgens een rooster de leerlingen een dag naar huis gestuurd. Uiterlijk op de dag dat geen vervanging mogelijk is, maar liefst eerder, krijgen de ouders/verzorgers van de kinderen, bericht waarin dit gemeld wordt. Indien al te voorzien is dat de vervangingsproblemen zullen voortduren worden ook de ouders van andere groepen gewaarschuwd.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij hebben een vakdocent bewegingsonderwijs. Daarnaast is er in Harmelen een actief beweegteam die ook activiteiten buiten school voor de kinderen verzorgen.
Vanuit het Klooster Woerden hebben wij een vakdocent muziek voor de groepen 1 t/m 8. De groepen Groep 8 wordt ondersteunde bij het instuderen van de liedjes van de musical van groep 8.
Bij talentontwikkeling worden mensen met bepaalde expertise ingezet. Dit kunnen ouders, ondernemers of leerkrachten zijn.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Er is een vaste dag- en weekstructuur die is afgestemd binnen de twee kleutergroepen. Hier zit een basis onder qua onderwijstijd per vak maar de doelen voor een bepaalde periode zijn leidend. Er wordt zoveel mogelijk in thema's aangeboden waardoor vakken in een betekenisvolle context in samenhang worden gegeven. Er wordt dus niet gecheckt op indeling van de onderwijstijd maar op het behalen van de doelen. In maart 2024 start een instroomgroep, deze wordt op dezelfde wijze meegenomen in de weekstructuur. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Iedere dag wordt er aandacht besteed aan de basisvakken. Dit gebeurt voornamelijk in de ochtend. Er is een vaste basis als het gaat om verdeling van onderwijstijd. Hoe deze verdeling er echter precies uitziet wordt bepaald op basis van onderwijsbehoeften van de groepen en de doelen tijdens een periode van het schooljaar. De middag is er voor wereldoriëntatie, Engels, talentontwikkeling en kanjerlessen.
Bewegingsonderwijs wordt 2 x in de week 45 minuten gegeven.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Om tegemoet te komen aan de verschillen tussen de kinderen bij ons op school, zijn in de eerste plaats de leerkrachten van de kinderen toegerust om voor deze kinderen verantwoordelijk te zijn. Alle leerkrachten nemen deel aan teamscholing om tegemoet te kunnen komen aan de verschillen en waar nodig wordt er individuele scholing gefaciliteerd.

De Interne Begeleider heeft de helicopterview over zowel de sociale emotionele ontwikkeling als de leerresultaten van de groepen en individuele kinderen. Zij heeft hierbij een coachende rol naar de leerkrachten toe. Er is structureel overleg tussen de directeur en interne begeleider om de resultaten op schoolniveau te allen tijde in kaart te hebben en bij te stellen waar nodig.

Iedere school heeft een schoolondersteuningsprofiel. In dit profiel beschrijft de school welke ondersteuning de school kan bieden en hoe deze ondersteuning is georganiseerd. De school moet minimaal de basisondersteuning die in het samenwerkingsverband is afgesproken realiseren. Voor de Sint Bavoschool hebben we ook de ambities en grenzen in het ondersteuningsprofiel vastgesteld.

Speciale ondersteuning binnen het Samenwerkingsverband Passenderwijs Kalisto biedt zoveel mogelijk kinderen passend onderwijs op de basisschool in de buurt. De school ontvangt van het samenwerkingsverband (SWV) een budget om zorg te dragen voor een sterke basis in de school die passend onderwijs mogelijk maakt. Als de hulp van de school niet tot de gewenste  resultaten leidt, dan kunnen school en ouders advies of ondersteuning aanvragen bij het SWV Passenderwijs. Dit kan in sommige gevallen leiden tot de afgifte van een arrangement, dit is een budget waarmee extra ondersteuning geboden kan worden. Wanneer de school niet kan voldoen aan de onderwijsbehoefte van een leerling, en ook een ondersteuningsarrangement geen passende oplossing is, doen ouders en school samen een aanvraag bij het SWV voor plaatsing in een school of voorziening die beter past bij wat het kind nodig heeft, bv. in het speciaal basisonderwijs of het speciaal onderwijs. Een aanvraag voor toelating wordt gedaan bij de Toelatingscommissie van het SWV Passenderwijs.  

www.passenderwijs.nl  

Telefoonnummer: 0348-412706

E-mail:info@passenderwijs.nl 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Dit schooljaar gaan we starten met leerteams op het gebied van begrijpend en technisch lezen en meerbegaafdheid. Inzet voor eventueel extra ondersteuningsbehoefte wordt hierin meegenomen. 


Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In de St Bavoschool is een peutergroep gehuisvest. Deze peutergroep is toegankelijk voor kinderen die VVE nodig hebben. Veel van hen stromen vervolgens door naar de St Bavoschool. Wij hebben een goed contact en een goede overdracht met de peuterspeelzaal.

Terug naar boven