OBS Beatrixschool

Hulstweg 8 7217 SZ Harfsen

  • Schoolfoto van OBS Beatrixschool
  • Schoolfoto van OBS Beatrixschool
  • Schoolfoto van OBS Beatrixschool
  • Schoolfoto van OBS Beatrixschool

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

De Beatrixschool valt onder Stichting Poolsterscholen, een samenwerking van 10 openbare basisscholen in de gemeente Lochem. Alle basisscholen van Poolster zijn ook aangesloten bij PON (Loopbaancentrum Oost-Nederland). Zij verzorgen invallers bij ziekte en verlof van onze leerkrachten.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Informatie over onze werkwijze in de onderbouw vindt u in de schoolgids.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

In de schoolgids is een overzicht te vinden van onze methoden en hoe wij daar mee werken. Voor vragen hierover kunt u zich richten tot de leerkracht(en). 

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school geeft extra ondersteuning aan kinderen die dat nodig hebben. Dit doen we middels aangepaste leerstof zoals omschreven in onze groepsplannen of individuele handelingsplannen. Hier zetten we bewust ervaren, gespecialiseerde leerkrachten op in, zodat we nog meer kunnen aansluiten bij de behoefte van individuele leerlingen. Deze extra ondersteuning voeren wij zowel uit richting de leerlingen die (veel) extra uitdaging nodig hebben, de zgn. plusleerlingen, als richting de leerlingen die extra instructie nodig hebben om de basisstof te kunnen beheersen.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

We hebben op de Beatrixschool een specifieke plusvoorziening buiten de groep, waar gelijkgestemde meer- en hoogbegaafde leerlingen één dagdeel per week een specifiek aanbod krijgen (De Vlotte Geesten). Hiervoor is het noodzakelijk dat de basisstof voor deze leerlingen gecompact wordt. Kinderen krijgen projectmatige uitdaging met zowel verbreding- als verdiepingsstof.

Daarnaast kiezen we ervoor om groepsdoorbroken te werken in instructiegroepen en gedurende de hele week twee ervaren collega 's in de flexibele schil extra ondersteuning op maat aan te bieden aan die leerlingen die dit nodig hebben. Hierdoor streven we ernaar om ons onderwijs nog meer op maat te verzorgen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De school werkt in de onderbouwgroep met Onderbouwd. Dit programma komt tegemoet aan kinderen die basisondersteuning nodig hebben. Ook zijn er mogelijkheden binnen deze methode voor kinderen die nog niet zo ver zijn óf kinderen die juist al wat meer aankunnen.

Terug naar boven