Openbare basisschool De Driemaster

Pietersweer 32 3371 PN Hardinxveld-Giessendam

Schoolfoto van Openbare basisschool De Driemaster

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de schoolpagina van

basisschool De Driemaster in Hardinxveld-Giessendam 

De Driemaster is een TOP school

waar Talent Ontwikkelen in Partnerschap centraal staat

& elk kind het ROER in eigen hand heeft.

ROER staat voor onze kernwaarden;

  • Respect
  • Open
  • Eerlijk
  • Rustig

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Het leerlingaantal van De Driemaster is verdeeld over de twee locaties; Driemaster Wielwijk en Driemaster Westwijk

Op de teldatum van 01-02-2023 is het leerlingaantal 261

  • Locatie Driemaster Wielwijk kent 7 groepen 
  • Locatie Driemaster Westwijk kent 4 combinatiegroepen

Op De Driemaster is elk kind welkom! Het is het hele schooljaar mogelijk om uw kind aan te melden op De Driemaster. Om kinderen in hun eigen omgeving naar school te kunnen laten gaan, komen kinderen uit de Westwijk en directe omgeving op de locatie aan de Tonneband. De kinderen uit de Wielwijk en directe omgeving komen op de locatie aan de Pietersweer.

Aanmelden kan telefonisch of via de site van De Driemaster. Hierop volgt over het algemeen het maken van een afspraak met de locatieleidster om de school te komen bezoeken. Na een rondleiding met een positief gevoel vindt er een intake plaats en kunnen de inschrijfformulieren worden ingevuld. Uw kind krijgt een uitnodiging per post als het bijna naar school mag komen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
255
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Schooltijden

De Driemaster kent een continurooster. Dat betekent dat de kinderen de hele dag op school blijven en tussen de middag in de klas lunchen. Hiervoor nemen alle kinderen een eigen lunchpakketje mee naar school.

Voor de kinderen uit de groepen 1 t/m 4 start de school alle dagen om 8.30 uur en duurt de maandag, dinsdag en donderdag tot 14.30 uur. Op woensdag en vrijdag duurt de dag voor deze groepen tot 12.15uur.

Voor de kinderen uit groep 5 t/m 8 start de school om 8.30 uur en duurt tot 14.30 uur. Dit geldt voor alle dagen uitgezonderd de woensdag, dan start de school om 8.30 uur en duurt tot 12.15 uur.

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat uw kind op tijd op school is, daar een latere binnenkomst storend kan werken. Wij adviseren u echter om uw kind niet te vroeg naar school te sturen, daar de deuren 10 minuten voor schooltijd open gaan.

 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven