Op welke manier informeert deze school de ouders?
In de tweewekelijks opgestelde nieuwsbrief staan de schoolzaken. Deze nieuwsbrief wordt via Parro verstuurd aan ouders, maar indien aangegeven ook gemaild aan andere verzorgers van het kind. De nieuwsbrief wordt ook gepubliceerd op de website.
De agenda is onderdeel van de nieuwsbrief, maar voor de activiteiten op lange termijn is er ook een agenda op de website en in Parro.
Informatie vanuit de directie wordt verstuurd via mail of via Parro als de informatie betrekking heeft op alle leerlingen. Bij informatie die de veiligheid van kinderen in gevaar brengt neemt de directeur telefonisch contact op met de groepsouders, zodat ouders ook via de ouderapp op de hoogte worden gebracht.
Groepsleerkrachten delen groepsgebonden informatie via Parro (beveiligde communicatie app).
Ouders kunnen ook berichten aan de leerkracht sturen via Parro en ook via de mail. De directeur is via mail of telefonisch bereikbaar.
Er zijn 4 vaste contactmomenten met en voor ouders.
- In de 2e schoolweek na de vakantie, een informatieavond voor alle ouders;
- Begin oktober een startgesprek/ontmoetingsgesprek, een privégesprek tussen ouders en de leerkracht;
- In februari en juni, portfoliogesprekken met kind & ouders.
Ouders met het ouderlijk gezag hebben recht op alle informatie over hun kind. Er is automatisch sprake van gezag wanneer ouders getrouwd zijn, samenwonen, een geregistreerd partnerschap hebben of als het door de rechter bepaald is. Wanneer ouders gescheiden zijn, behouden zij allebei het ouderlijk gezag, tenzij door de rechter anders is bepaald. We gaan ervan uit dat ouders elkaar op de hoogte houden van belangrijke aangelegenheden die het kind betreffen, dus ook over de schoolloopbaan. Helaas is dit niet altijd mogelijk.
Om er als school voor te zorgen dat beide ouders voorzien worden van informatie over hun kind bestaat de mogelijkheid voor extra informatievoorziening. In een dergelijk geval kan de betreffende ouder het beste aan het begin van hetschooljaar, of zo snel mogelijk na een scheidingsuitspraak, contact opnemen met de directeur om afspraken te maken over de informatieverstrekking. De informatie kan dan bijvoorbeeld schriftelijk toegestuurd worden. Ook digitaal is natuurlijk veel informatie te vinden, bijvoorbeeld de schoolgids en de nieuwsbrieven op de website van school of via een speciale ouderapp.
Daar waar het gaat om rapport- en voortgangsgesprekken of gesprekken die voortvloeien uit speciale zorg voor het kind gaan we ervan uit dat er één gesprek plaatsvindt met de beide ouders samen, ook als zij niet meer samen zijn; het gaat uiteindelijk om hun kind. Op deze manier waarborgen we dat dezelfde informatie op dezelfde manier wordt gegeven. Zo voorkomen we misverstanden. Hiervan kan alleen incidenteel, bij zwaarwegende omstandigheden, worden afgeweken. In uitzonderlijke gevallen, denk hierbij bijvoorbeeld aan veiligheid, kan een school besluiten de gesprekken in aanwezigheid van de directeur te laten plaatsvinden of geen gesprekken te voeren met (één van de) ouders.