Christelijke Basisschool DOK 19

Flevoweg 73 3841 KK Harderwijk

  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool DOK 19
  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool DOK 19
  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool DOK 19
  • Schoolfoto van Christelijke Basisschool DOK 19

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij afwezigheid van een leerkracht wordt getracht een vervanger te vinden. Bij VCO Harderwijk-Hierden is een zogenaamde 'vervangerspool'. Voor deze pool zijn collega's benoemd die beschikbaar zijn om in te vallen. Mocht er vervanging nodig zijn kunnen deze collega's benaderd worden. Deze leerkrachten zijn allemaal in dienst van de VCO Harderwijk-Hierden. Zij zijn bekwaam, kennen de meeste scholen en hun werkwijze. Ook is het mogelijk dat een leerkracht die parttime werkt incidenteel extra wordt ingezet.

Is er geen vervanging gevonden, dan bestaat de mogelijkheid om groepen te combineren of een groep te verdelen over de andere groepen. In sommige situaties kan het voorkomen dat een klas naar huis gaat of vrij heeft. Hierover worden ouders tijdig geïnformeerd. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Net zoals bij de groepen 3 t/m 8 komen in de groepen 1 en 2 alle vakgebieden aan bod, zoals in het curriculum (onderwijsdoelen) wordt aangegeven. Dit doen we middels het aanbieden van een rijke, uitdagende en betekenisvolle leeromgeving. De leerkracht observeert de spelsituaties en -activiteiten aan de hand van de methodiek van KIJK! (Bazalt). Twee keer per jaar worden de observaties omgezet in een registratie met daarbij een ontwikkelingsgericht rapport. De ontwikkeling van het kind wordt met ouders besproken. De leerkrachten analyseren de opbrengsten en stellen nieuwe doelen voor de volgende periode. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Voor de groepen 3 t/m 8 geldt dat alle vakgebieden aan bod komen, zoals in het curriculum (onderwijsdoelen) wordt aangegeven. Het team vindt het belangrijk de onderwijstijd te gebruiken die gevraagd wordt. Twee keer per jaar worden de leeropbrengsten gemonitord. Dit geldt ook voor de sociaal emotionele ontwikkeling. Het team analyseert de gegevens en past daar waar nodig de onderwijstijd per vakgebied per groep aan. Zo maken we maximaal efficiënt gebruik van de beschikbare onderwijstijd.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

  • Hoge verwachtingen hebben van leerlingen en werken aan kansenongelijkheid! 
  • Productief samenwerken met voorschoolse voorzieningen (zoals de peuterspeelzaal en kinderopvang). Samen zorgen voor een ononderbroken ontwikkeling en kinderen op een passende manier uitdagen. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

BSO Kornuit en peuterspeelzaal Doerak maken deel uit van de Stichting Kinderspeelzalen Harderwijk. We hebben 12 locaties in Harderwijk en Hierden.

  • Telefoonnummer: 0341 460183
  • Email: info@skh-harderwijk.nl
  • Website: https://www.skh-harderwijk.nl/

Terug naar boven