Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Onze school hanteert het leerstof jaarklassen systeem. Dit betekent voor ons niet dat we alle leerlingen in een groep hetzelfde benaderen want kinderen verschillen van elkaar. We benaderen die leerlingen adaptief, dat wil zeggen dat we aansluiten bij het niveau, de ontwikkeling en de belevingswereld van het kind. Er wordt rekening gehouden met de verschillen d.m.v. instructie in drie niveaus. Wie moeite heeft met de lesstof krijgt extra instructie en extra oefenstof. Wie meer aankan krijgt extra werk dat uitdaagt. Er is ook een mogelijkheid om deel te nemen aan de Prisma-groep, een groep voor meerbegaafde leerlingen, op de woensdagmorgen.
We werken gepersonaliseerd en in workshops, hierbij komen alle vakken aan de orde. Daarnaast werken we met thema's die op de kinderen worden afgestemd. We behandelen 6 grote thema's per jaar.
Alle groepen gaan elke dag van 8.30-14.15 naar school. Tussen de middag eten en drinken de kinderen samen met de leerkracht in de groep. Daarna is er middagpauze, waarbij de leerkrachten toezicht houden. Het totale aantal uren dat basisschoolleerlingen naar school moeten, is in de wet vastgelegd. Scholen kunnen deze naar eigen inzicht, in samenspraak met de MR, verdelen over de onder- en/of bovenbouw. Natuurlijk voldoen we ook op onze school aan de verplichte 7520 uur verdeeld over 8 schooljaren. Wekelijks maken we zo veel lesuren dat we vier keer per jaar alle kinderen een lesvrije dag te geven en nog twee studiedagen in te plannen. Deze communiceren we ruim op tijd.
Alle scholen binnen het Samenwerkingsverband Zeeluwe PO2509 (SWV) hebben met elkaar vastgesteld welke ondersteuning er tenminste op alle locaties geleverd wordt, de zogenaamde basisondersteuning. Daarnaast hebben alle scholen vastgesteld welke extra ondersteuning zij kunnen bieden aan leerlingen. De basis- en school specifieke ondersteuning hebben scholen beschreven in hun schoolondersteuningsprofiel.
U kunt dit profiel opvragen bij uw huidige school of de school van uw keuze. Is de school handelingsverlegen (met andere woorden: kan de school niet voldoen aan de ondersteuningsbehoefte van uw kind) dan wordt er allereerst binnen het bestuur of in de sub regio gezocht naar een externe deskundige die samen met de school andere mogelijkheden voor ondersteuning in kaart brengt. Nader onderzoek kan ook één van de adviezen zijn.
In dit traject wordt er altijd nauw samengewerkt met de ouders. Mochten extra interventies onvoldoende resultaat opleveren waardoor de leerling op die school niet langer begeleid kan worden, dan dient de school een andere, beter passende plek te zoeken. Dat kan ook het speciaal (basis)onderwijs zijn.
Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.