school voor speciaal basisonderwijs de Oase

Gramsbergerweg 50 A 7772 CX Hardenberg

  • De hoofdingang aan de Gramsbergerweg.
  • Het logo van onze school.
  • zandbak en speeltoestel bij de kleuteringang.
  • klimtoestel en voetbalveld
  • grasplein met zicht op voetbalveld.

Resultaten eindtoets

Toelichting van de school

Alle leerlingen op de Oase worden gevolgd op zowel groei op leergebied als ontwikkeling op sociaal-emotioneel vlak. Dit alles wordt vastgelegd in het ontwikkelingsperspectief (OPP). Aan de hand van methodetoetsen, niet-methode gebonden toetsen (Cito/ Leerling in Beeld) en observaties en scorelijsten op sociaal-emotioneel gebied. Vanaf groep 6 zal er in het OPP een verwacht uitstroomniveau staan waar wij gezamenlijk naartoe werken. Aan het einde van groep 7 zullen wij een voorlopig uitstroomadvies geven. Hierbij houden wij rekening met de groei die de leerling nog gaat doormaken. In groep 8 zullen er nog verschillende methodetoetsen en niet-methode gebonden toetsen worden afgenomen om de leerling nog verder in beeld te brengen. Daarnaast wordt in februari een (landelijk verplichte) doorstroomtoets afgenomen. Uiterlijk 24 maart ontvangen de leerlingen en hun ouders het definitieve schooladvies. Dit advies geeft het niveau van het vervolgonderwijs weer. U bent als ouders en leerling vrij in de keuze welke school u kiest passend bij dit niveau. Tussen 25 en 31 maart worden alle leerlingen aangemeld op de school van hun keuze. Wij zullen ouders en leerlingen hierbij ondersteunen. Voor de leerlingen die naar het VSO gaan liggen de aanmeldingsdata minder vast.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

Jaarlijks worden, 2 keer per schooljaar, toetsen afgenomen om de opbrengsten te meten.

De opbrengsten worden in parnassys ingevuld, geanalyseerd en met de leerkrachten besproken.

Vervolgens worden groepsplannen en handelingsplannen opgesteld en het ontwikkelingsperspectief opnieuw geformuleerd.

De opbrengsten worden vergeleken met de verwachte opbrengsten in het OPP en, indien afwijkend, verder geanalyseerd.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

Alle leerlingen op de Oase worden gevolgd op zowel groei op leergebied als ontwikkeling op sociaal-emotioneel vlak. Dit alles wordt vastgelegd in het ontwikkelingsperspectief (OPP). Aan de hand van methodetoetsen, niet-methodegebonden toetsen (Cito/ Leerling in Beeld) en observaties en scorelijsten op sociaal-emotioneel gebied. Vanaf groep 6 zal er in het OPP een verwacht uitstroomniveau staan waar wij gezamenlijk naartoe werken. Aan het einde van groep 7 zullen wij een voorlopig uitstroomadvies geven. Hierbij houden wij rekening met de groei die de leerling nog gaat doormaken. In groep 8 zullen er nog verschillende methodetoetsen en niet-methodegebonden toetsen worden afgenomen om de leerling nog verder in beeld te brengen. Daarnaast wordt in februari een (landelijk verplichte) doorstroomtoets worden afgenomen. Uiterlijk 24 maart ontvangen de leerlingen en hun ouders het definitieve schooladvies. Dit advies geeft het niveau van het vervolgonderwijs weer. U bent als ouders en leerling vrij in de keuze welke school u kiest passend bij dit niveau. Tussen 25 en 31 maart worden alle leerlingen aangemeld op de school van hun keuzen. Wij zullen ouders en leerlingen hierbij ondersteunen.Voor de leerlingen die naar het VSO gaan liggen de aanmeldingsdata minder vast.
Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

In 2015 hebben een integraal toezicht gehad. het inspectierapport vindt op de inspectiesite.

In 2019 hebben we een verificatie onderzoek gehad. De rapportage vindt u op de inspectiesite.

Terug naar boven