Heikei

Speckerweg 5 6081 NN Haelen

  • Schoolfoto van Heikei
  • Schoolfoto van Heikei
  • Schoolfoto van Heikei
  • Schoolfoto van Heikei

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Er zijn geen vakleerkrachten aanwezig op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Er wordt altijd eerst gezocht naar vervanging door een collega die misschien extra uren kan/wil maken. Daarnaast zijn er binnen Maaskei, waar Heikei een een onderdeel van is, vervangers aangesteld die zo nodig op een van de 3 locaties kan invallen.
Bij langdurig verlof zal een vaste vervanger worden aangetrokken.


Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Bouwgroepen/Stamgroepen/Heterogene groepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

De verhouding zorg en onderwijs is afhankelijk van de behoefte en de potentie van ieder kind. Er zijn kinderen die naar verhouding meer zorg en minder onderwijs krijgen en andersom. Dit kan ook verschillen per dag/week/moment. De verhouding tussen het onderwijs- en zorgaanbod kan door de tijd heen variëren en zal per individu sterk verschillen.

Overige leerjaren

Toelichting van de school

Het lesprogramma is zeer speficiek per leerling, afstemd op zijn/haar ontwikkeling en niveau.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

OG Buitengewoon levert de onderwijscomponent. PSW levert de zorgcomponent. Adelante is de partner die zich richt op de revalidatie geneeskundige behandeling en audiologische zorg. Deze laatste is gebaseerd op een individuele hulpvraag van een kind waarbij binnen een bepaald tijdsbestek een doel behaald moet kunnen worden. Zorg in de vorm van ADL of onderhoudsbehandelingen (fysiotherapie, ergotherapie, logopedie) behoren hier niet toe. Deze vallen in de zorgcomponent die PSW levert. Er kunnen dan ook meerdere behandelaren betrokken zijn bij een kind, die vanuit een andere opdracht werken. Het is nadrukkelijk wel de insteek om deze trajecten samen te laten komen in één plan voor het kind.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Onderwijs is er voor alle kinderen en jongeren. Het klinkt vanzelfsprekend, maar dat is het niet voor kinderen met ernstig meervoudige beperkingen. Niet omdat onderwijs voor hen geen meerwaarde heeft, maar omdat zij niet terecht kunnen in het huidig passend onderwijs, omdat ze een leerplichtontheffing hebben of omdat er geen geschikt aanbod is in de eigen regio. Wij willen voor deze groep kinderen in Midden-Limburg onderwijs realiseren. Maar wel op een manier waarbij zorg en onderwijs samengaan. En altijd gericht op dat ene doel: maximale ontwikkeling van het individuele kind. Samen met het kind en de ouders kijken we wat hiervoor nodig is.

Terug naar boven