Samenwerkingsschool De Pelikaan

Grote Haven 2 D 2851 BM Haastrecht

Schoolfoto van Samenwerkingsschool De Pelikaan

Het team

Toelichting van de school

Op onze school hechten we veel waarde aan een gezonde levensstijl: bewegen, sport en spel horen daarbij. Juf Liäne is vakleerkracht spel- en bewegingsonderwijs. Wekelijks worden er sport -en spellessen gegeven aan alle groepen. Daarnaast bieden we de kinderen tijdens de middagpauze sport- en spelactiviteiten op het plein. Kinderen mogen hier vrijblijvend aan deelnemen. Om dit te organiseren werken we samen met YellowBellies.

Muziek maakt mensen blij. Met inzet van de werkdruk verlagende middelen kunnen we tweewekelijk in iedere klas een vakleerkracht muziek aanbieden. Juf Danielle is als professioneel muziekleerkracht dan ook een graag geziene gast in de klas. Kinderen leren op deze manier meer over muziek.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als medewerkers ziek of afwezig zijn, is er meestal vervanging nodig. Voor onze school regelt RTC Cella de vervanging. Bij RTC Cella zijn naast ons bestuur nog vijf schoolbesturen aangesloten. Al die besturen hebben leerkrachten in (vaste) dienst. Als het nodig is, kunnen we gebruikmaken van leerkrachten die bij andere besturen beschikbaar zijn. Daarnaast is er een groep invalkrachten die we in specifieke situaties kunnen inzetten.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op De Pelikaan vinden we het belangrijk dat kinderen samenwerken daar waar nodig en zinvol; in de klas, maar ook buiten de klas. Het schoolgebouw met deels flexibele wanden biedt deze mogelijkheid. Met name de onderbouwgroepen 1 t/m 3 werken nauw samen door activiteiten op elkaar af te stemmen. Groot voordeel is dat leerlingen op een natuurlijke manier doorstromen van kleuterbouw naar groep 3.

We streven naar een maximale groepsgrootte van 30 leerlingen op de Pelikaan. Door de verschillende ondersteuningsbehoeftes in een groep kan het zijn dat een groep "vol zit" bij 25 leerlingen. Dit is moeilijk van tevoren vast te stellen. Het maximale aantal van 30 leerlingen is met name gebaseerd op de fysieke ruimte die de kinderen innemen.    

Groep 1/2a juf Marian en juf Ellen

Groep 1/2b juf Chantal en juf Monique 

Groep 3 juf Josefien en juf Lisanne 

Groep 4 juf Karin, juf Linda           

Groep 5 juf Melissa B, juf Melissa W

Groep 6 juf Sabine, juf Linda

Groep 7 juf Madelon

Groep 8 juf Anne-Loes en juf Ellen

Vakleerkracht gymnastiek: juf Liäne 

Directeur: Olaf de Groot

Intern begeleider: Nikita Lievestro en Jolanda van Ginneken

Administratief medewerkster: Astrid de Graaf

Conciërge: Petra van den Bos


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Soms blijkt dat een kind speciale zorg of aanvullende ondersteuning nodig heeft. Onze interne begeleider (IB’er) zoekt dan samen met de leraar en de ouders naar manieren om het onderwijs voor dit kind passend te maken. De afspraken die daarna gemaakt worden leggen we vast. Soms geeft een remedial teacher (RT’er) extra hulp aan kinderen. Of we zetten specialisten in van onze eigen GroeiAcademie, het expertisecentrum van De Groeiling. Hier werken gediplomeerde orthopedagogen, onderwijsspecialisten, leerkrachten gespecialiseerd in gedrag en leerlingbegeleiders.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De focus ligt op leerlingresultaten. Met deze focus krijgen we beter in beeld welke ondersteuningsbehoefte leerlingen hebben. Door meer te observeren in de klas, door betere gesprekken te voeren over werkende interventies willen we de komende jaren leerlingen beter begeleiden.

We zijn van mening dat alle leerlingen gebaat zijn zijn bij een passende ondersteuning. Oftewel: alle leerlingen hebben een (extra) ondersteuningsbehoefte. Deze ondersteuning kunnen we in principe in de klas bieden. Complexe ondersteuning vraagt echter om een goed doordachte cyclysche aanpak. Hier werken we aan.


Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In de kleutergroepen werken we met een beredeneerd aanbod. Dit gebeurt onder andere aan de hand van de doelen van BOSOS, woordkaarten en auditieve oefeningen. Per thema maken wij een themaplan. Hierin beschrijven wij wat de kinderen gaan doen voor de reken, taal, motorische en sociaal emotionele ontwikkeling. De kinderen krijgen vanaf groep 1 Engels en wij maken gebruik van de muziekmethode 123-zing. De bronnen die wij gebruiken zijn, schatkist, kleuterplein, schrijfdans, 123-zing, Groove-me, ontluikende geletterdheid en educatieve websites op internet. 

Daarnaast werken wij met een doorlopende lijn van (peuter)opvang naar onderwijs. Peuterspeelzaal Pippeloentje, onderdeel van Gro-Up Kinderopvang, verzorgt bij ons voorschoolse educatie voor peuters. Naast de peuterspeelzaal (voor kinderen vanaf 2 jaar en 3 maanden) biedt Gro-UP opvang voor jongere kinderen (0 tot 4 jaar). Pippeloentje is ook in ons gebouw gehuisvest. Ons doel is dat school en opvang samen één kindcentrum vormen. Dan kunnen we op elkaar aansluiten en elkaar sterker maken.

Terug naar boven