Openbare Basisschool De Cirkel

Atjehstraat 35 A 2022 BL Haarlem

  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Cirkel
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Cirkel
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Cirkel
  • Schoolfoto van Openbare Basisschool De Cirkel

Resultaten eindtoets

Alle leerlingen maken in groep 8 van de basisschool een eindtoets. De school kiest per schooljaar welke toets wordt gebruikt. Er zijn verschillende goedgekeurde eindtoetsen om uit te kiezen. Met de toets wordt gekeken hoeveel kennis de leerlingen hebben van taal en rekenen. De toets geeft een extra uitslag naast het schooladvies dat een leerling krijgt van de leerkracht.

Hoe gebruikt deze school tussentijdse toetsen?

Toelichting van de school

De tussenresultaten worden 4 keer per jaar geëvalueerd. In februari/maart en juni aan de hand van de Cito toetsen. Vanuit deze tussenresultaten worden groepsplannen geëvalueerd en worden de doelen bijgesteld. De parallelleerkrachten geven een korte presentatie van de opbrengsten van hun parallelgroepen. Daarna gaan zij samen bekijken wat de mogelijke oorzaak is van de opbrengsten zodat zij hun onderwijsaanbod kunnen afstemmen op de behoefte van hun groep en leerlingen.

Welk schooladvies kregen de leerlingen van deze school?

Toelichting van de school

We zijn trots op onze oud-leerlingen. We werken op de Cirkel hard om ze vol zelfvertrouwen en een rugzak vol kennis en vaardigheden voor te bereiden op de grote stap naar het VO. Het is mooi om te zien dat onze adviezen bovengemiddeld vaak blijken te kloppen. Het is nog mooier om oud-leerlingen trots langs te zien komen om een diploma te laten zien aan hun oude juf of meester. Soms om een stage te regelen of gewoon voor het ophalen van mooie herinneringen. 

Weergave Schooladvies

Bron

Zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet onderwijs boven, op of onder hun schooladvies?

In groep 8 krijgt elke leerling van de basisschool een advies voor het voortgezet onderwijs dat past bij het niveau van deze leerling. De leerling stroomt vervolgens door naar het voortgezet onderwijs. In het derde jaar wordt gekeken welk niveau de leerling werkelijk heeft vergeleken met het niveau van het schooladvies. Dit wordt vertaald naar drie categorieën: boven, op en onder advies. Bijvoorbeeld: een leerling met schooladvies vmbo-b die in het derde jaar op het vmbo-k zit, zit boven advies. En een leerling met schooladvies havo/vwo die in het derde jaar op het havo zit, zit op advies. Wanneer deze leerling in het derde schooljaar op het vwo zit, zit hij/zij boven advies.
In het derde jaar

Bron

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

Een veilig pedagogisch klimaat zorgt voor respect naar elkaar en maakt het samen leren en leven mogelijk. Dat heeft onze dagelijkse aandacht. Op de Cirkel werken we met de methodiek de vreedzame school. Deze heeft de volgende uitgangspunten die we volledig onderschrijven en veel met de kinderen behandelen.  

- op een democratische manier gezamenlijk besluiten kunnen nemen;
- conflicten constructief kunnen oplossen;
- zich zorgzaam en verantwoordelijk opstellen ten aanzien van de gemeenschap;
- openstaan voor verschillen tussen mensen.


Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Zorgzaam
  • Verantwoordelijk
  • Openstaan

Wat zegt de inspectie over de school?

Toelichting van de school

Op 23 november 2021 is de school bezocht door de Onderwijsinspectie, via de link naar de inspectie vindt u het rapport.

De school scoort een ruime voldoende en heeft complimenten gekregen voor de groei de afgelopen jaren. We zijn blij met die erkenning maar zijn ambitieus en willen ons onderwijs nog kindgerichter en sterker maken! 

Terug naar boven