Openbare Basisschool Bos en Vaart

Florapark 14 2012 HK Haarlem

Schoolfoto van Openbare Basisschool Bos en Vaart

In het kort

Toelichting van de school

De informatie op deze pagina is bedoeld voor ouders die op zoek zijn een fijne basisschool voor hun kind of kinderen. Een geschikte basisschool zoeken is een belangrijke beslissing voor ouders. Tenslotte maken ouders een keuze voor langere tijd voor hun kind, en ook voor zichzelf. Wij vinden dat obs Bos en Vaart een fijne en goede school is, waar het voor kinderen, hun ouders en onze medewerkers prettig vertoeven is.

We leren niet alleen basisvaardigheden aan onze leerlingen als rekenen, taal, lezen en sociaal emotionele ontwikkeling. We bieden de leerlingen een brede kijk op de wereld met uitdagend onderwijs.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • persoonlijke aandacht
  • structuur
  • optimale allround ontwikkeling
  • professioneel schoolteam
  • kwaliteit

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze leerlingen groeien op in een sociaal economisch welvarende omgeving in Haarlem. Leerlingen op onze school komen als vierjarige taal- en rekenvaardig binnen en zijn over het algemeen zelfstandig in staat zich te redden als het gaat om eten, drinken en gebruik maken van het sanitair.

We merken dat er in de omgeving van onze school veel gezinnen wonen met meerdere kinderen. Het is een kinderrijke buurt. Ook buitenlandse werknemers weten onze omgeving steeds beter te vinden. 

Omdat het aantal kinderen dat zich wil laten inschrijven al vele jaren groter is dan het aantal kinderen dat de school kan plaatsen, is door de gemeente een aannamebeleid geformuleerd. Dit aannamebeleid staat vermeld op de website van de school: www.bosenvaart.nl.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
542
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven