Willem van Oranjeschool

Rozenhagenstraat 15 2021 CG Haarlem

Modern onderwijs in een monumentaal schoolgebouw, in een rustige woonwijk.

In het kort

Toelichting van de school

De Willem van Oranjeschool: een wereldschool bij jou om de hoek.

Met een groeimindset gaan we de leerkuil in! We kijken naar waar een kind staat en hoe we het kunnen laten groeien.

Naast de hoofdvakken werken we met vakdocenten muziek, judo en gym, en speelt elke groep één keer per jaar een WvO-theater!

De Willem van Oranjeschool heeft veel verschillende kinderen en daar zijn we trots op: 27 nationaliteiten, verschillend opleidingsniveau van ouders, wel/niet gelovig opgevoed. Onze school kan goed omgaan met die verschillen door instructie op drie niveaus, een levelgroep en aandacht voor de executieve functies. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Bewegend leren
  • Groeimindset
  • Trots op wat ik kan en doe
  • Inzicht in eigen ontwikkeling
  • Positieve benadering

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Willem van Oranjeschool is een echte buurtschool. Omdat we enkele groepen hebben (van elk leerjaar één groep) is de groepsgrootte voor elk leerjaar anders. Ons aannamebeleid ziet er op toe dat er maximaal 28 leerlingen in een groep zitten. Op deze manier kunnen we onderwijs geven zoals we het voor ogen hebben: met aandacht voor ieder kind.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
173
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

We hebben een prachtig, overzichtelijk schoolgebouw waar kinderen snel de weg weten. De kleuters hebben hun eigen ingang via het plein. Zo komen ze direct uit bij hun lokaal waar de leerkracht ze opwacht. Groep 3 gaat aan de zijkant naar binnen, ook zij komen direct bij hun lokaal aan. Groep 4 t/m 8 gaat via de hoofdingang naar binnen zodat ze direct de trap op kunnen zonder de kleintjes onder de voet te lopen. 

De leerkrachten staan bij de lokaaldeur en heten iedereen welkom, bij de verschillende ingangen staan andere teamleden (zoals directeur, conciërge, onderwijsassistent of intern begeleider).

Er zijn minimaal vijf kijkkwartieren waarbij alle ouders welkom zijn in de klas om het lokaal, de schriftjes, boeken en kunstwerken te bekijken. De kinderen genieten hier enorm van (en de ouders ook). 

Er zijn informatieavonden (gr.1-2-3-7-8), startgesprekken (gr.4-5-6-7), ontwikkelgesprekken (gr.1t/m8) en adviesgesprekken (gr.8) waarbij ouders en kinderen aanwezig zijn. De leerkracht is altijd bereikbaar om een andere/extra afspraak te maken. Voor meer informatie leest u de schoolgids.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven