Basisschool De Ammers

Lijsterstraat 35 B 2964 CC Groot-Ammers

  • Een indruk van ons speellokaal voor de kleuters. Met groep 3 t/m 8 gymmen wij in sporthal de Reiger.
  • We beschikken over 7 lichte lokalen met nieuw meubilair.

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof van het personeel zoeken wij in eerste instantie vervanging in de vervangingspool. Lukt dat niet dan kijken we of onze parttime leerkrachten extra kunnen en willen werken. Wanneer bovenstaande niet mogelijk is, proberen we Talentiko in te zetten. Dit is een organisatie die bekwame vakdocenten inzet op scholen en een creatief aanbod hebben. De laatste mogelijkheid is het verdelen van de kinderen over de andere groepen. In het ergste geval, als er écht geen oplossing voor handen is, vragen we ouders om hun kind thuis te houden en vangen we de kinderen op voor ouders die geen opvang kunnen regelen.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Wij participeren in het project Giga Molenlanden. Dit wordt gefinancierd door de basisscholen Molenwaard, de gemeente en de overheid. De leerkrachten in de scholen worden ondersteund door sportcoaches, een muziekdocent en een cultuurcoach. Er is een breed cultureel en sportief naschools aanbod, wij vinden het belangrijk dat kinderen de mogelijkheid krijgen om hun talenten te ontdekken en nieuwe ervaringen opdoen! 

Lees meer op Giga Molenlanden!

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

OBS De Ammers biedt basisondersteuning aan alle leerlingen. De weging en spreiding zijn gemiddeld. Dat betekent dat de doelgroep past in het gemiddelde van Nederland, en dat de onderlinge verschillen tussen leerlingen en hun achtergronden van gemiddelde grootte zijn. Wij passen ons onderwijs ook aan aan de (leer)behoeften van onze leerlingen.

Er zijn leerlingen met specifieke leerbehoeften die wij faciliteren door:

  • Extra onderwijsondersteuning op diverse gebieden vanuit SWV;
  • Verrijking. Instructie en verwerking van Rekentijger, Pluswerk van verschillende methodes en Briljant (verrijkende opdrachten en materialen die diverse vaardigheden trainen);
  • Inzet van onderwijsassistenten voor zowel ondersteuning als verrijking.

Wij zijn een inclusieve school, dit betekent dat ieder kind welkom is. Wij zullen samen met ouders en kinderen op zoek gaan naar de mogelijkheden die er zijn om ieder kind de ondersteuning te bieden die hij of zij nodig heeft.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

OBS De Ammers wil zoveel mogelijk afstemmen op de onderwijsbehoeften van de leerlingen, dit betekent dat er gedifferentieerd kan worden in aanbod of tempo. Daarbij willen we leerlingen zoveel mogelijk tegemoet gaan komen in verschillende werkvormen, zodat kinderen niet alleen zelf hoeven te leren maar ook van -en met elkaar leren. Dit gaan we doen we door gebruik te maken van coöperatieve leerstrategieën. Door deze inzet stimuleren we niet alleen de cognitieve ontwikkeling, maar ook de sociaal-emotionele ontwikkeling. Ook ontwikkelen we ons in leerlingen inzicht geven in hun ontwikkeling: in wat ze al kunnen en wat ze nog kunnen leren. Zo weten leerlingen waar ze staan in hun ontwikkeling en wordt de intrinsieke motivatie gestimuleerd. 

Verder heeft de school via het samenwerkingsverband toegang tot diverse experts op diverse gebieden die de school en de leerlingen kunnen ondersteunen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

We organiseren activiteiten samen met de peuterspeelzaal om zo de verbinding met elkaar te vinden en behouden. Verder organiseren we als school een aantal keer per jaar peuterochtenden waarbij we 2 en 3 jarigen uitnodigen om sfeer te komen proeven op OBS de Ammers samen met hun ouder(s) of verzorger(s). 

Terug naar boven