(V)SO de Steiger - school met de Bijbel

Koperstraat 4 9743 RW Groningen

Schoolfoto van (V)SO de Steiger - school met de Bijbel

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

We willen een school zijn waar de kinderen zich veilig en op hun gemak voelen. Daartoe zijn regels van kracht in de school: er wordt speciaal gelet op pesten en plagen, maar ook op een goede relatie van leerkracht en leerling en leerlingen onderling. Er is voor schooltijd en in de pauzes steeds pleinwacht. Wanneer ouders of leerlingen klachten hebben met betrekking tot de sociale veiligheid kunnen ze zich wenden tot de leerkracht en/of daarna tot de contactpersoon in de school, Lianne van Slooten. In de school hangt hiertoe een brievenbus (onder kinderen bekend als de appel) waar kinderen of ouders hun klacht kwijt kunnen. Wanneer de klacht dan nog niet opgelost is kan men zich wenden tot de directeur. Bij (vermoedens van) klachten m.b.t. seksuele intimidatie of ongewenste intimiteiten kan men in contact treden met de vertrouwenspersoon.

Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • Jij bent hier veilig
  • Jij bent in beeld
  • Jij bent waardevol

De oud-leerlingen in het voortgezet onderwijs

Toelichting van de school

De ontwikkeling van de leerlingen wordt voortdurend bijgehouden. Wanneer een leerling 11 jaar is volgen er aanvullende onderzoeken. Op basis van alle gegevens zal er een adviesgesprek volgen met de ouders/verzorgers over de plaatsing in het vervolgonderwijs. Doorgaans zal dit zijn een plek in binnen het praktijkonderwijs of het VSO. Ook komt het voor dat een schoolse setting niet de meest passende plek is, maar dat een zorginstelling beter aansluit, waarbij er de mogelijkheid is om een onderwijsaanbod binnen deze setting aan te bieden.

Waar zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet (speciaal) onderwijs?

Leerlingen in het speciaal onderwijs stromen meestal door naar het voortgezet speciaal onderwijs. Daar kunnen ze blijven tot en met het schooljaar waarin ze 20 jaar worden. Wanneer een leerling in het speciaal onderwijs 12 jaar wordt, maken de school en de ouders samen die afweging. De vraag is dan of de leerling inderdaad doorstroomt naar het voortgezet speciaal onderwijs of naar een gewone middelbare school. Soms zijn leerlingen na het speciaal onderwijs niet meer te vinden in het bekostigde onderwijs in Nederland. Bijvoorbeeld omdat ze zijn verhuisd naar het buitenland, les krijgen op een particuliere school of geen onderwijs meer volgen. Deze leerlingen vallen in de categorie 'overig'.
In het derde jaar
Weergave Plaats in het voortgezet onderwijs in het derde jaar

Vanwege een klein leerlingaantal is hier geen (volledige) informatie zichtbaar (bescherming persoonsgegevens).

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.

Terug naar boven