Basisschool Het Palet - School met de Bijbel

Froukemaheerd 1 9736 RA Groningen

  • Schoolfoto van Basisschool Het Palet - School met de Bijbel
  • Schoolfoto van Basisschool Het Palet - School met de Bijbel
  • Schoolfoto van Basisschool Het Palet - School met de Bijbel
  • We spellen vaak bij OERRR, een paar minuutjes lopen vanaf school.
  • We maken jaarlijks gebruik van het aanbod van het Natuur, Duurzaamheid en Educatie centrum Groningen

In het kort

Toelichting van de school

Een kleurrijk Palet: dat is goud! Een veilige plek met gedreven leerkrachten waar kinderen de ruimte krijgen om zich te ontwikkelen tot zelfstandige mensen. We zien graag dat ze met zelfvertrouwen kleur geven aan hun toekomst.

Op Het Palet geloven we dat we mogen leven in een veelkleurige wereld die gemaakt is door God. Een school waar we ons één voelen door ons geloof in God en waar er volop ruimte is voor je eigen kleur, je kwaliteiten en talenten. Met elkaar vormen we een kleurrijk Palet: een school waar elk kind mag groeien in geloof en mag leren zichzelf te zijn. 

Op Het Palet streven we naar veiligheid voor ieder kind. We leren kinderen over hun emoties en respect hebben voor elkaar. Over vertrouwen in elkaar en opkomen voor jezelf.

Op Het Palet hebben we oog voor verschillende talenten. Kinderen mogen zich ontwikkelen op hun eigen tempo, op hun eigen plekje in Gods grote schilderij. We vinden het belangrijk dat elk kind zich gekend en gezien voelt. Op onze school zijn de groepen klein, kennen we elkaar bij naam en is er persoonlijke aandacht voor ieder kind.  

Ons onderwijs is betekenisvol en eigentijds. Dat begint met een stevige basis van lezen, rekenen en taal.   

Onze school is onderdeel van NoorderBasis, een schoolvereniging met 33 scholen in Friesland, Groningen en de kop van Drenthe.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Vóór en dóór christenen
  • Leren en goede resultaten
  • Veiligheid en vertrouwen
  • Aandacht en groei
  • Open en transparant

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Onze school in Beijum trekt door het christelijk karakter veel ouders aan vanuit de omringende wijken in Groningen-Noord en Groningen-Oost. Maar ook ouders uit de omringende dorpen als Zuidwolde, Noordwolde en de groeiende wijk Meerstad weten ons te vinden en maken de bewuste keuze voor het christelijke onderwijs op Het Palet. Dit maakt dat we meer een regiofunctie hebben, dan alleen de wijk Beijum.



We zijn een kleinschalige school zijn, waar we met enkele jaargroepen en combinatiegroepen werken. 



Twee keer per jaar, in oktober en maart organiseren we een Open Dag, waarbij we nieuwe ouders met hun kind(eren) graag de school laten zien. Kijk op onze website voor de data. Uiteraard bent u het hele jaar welkom om kennis te maken met Het Palet, belt u gerust voor het maken van een afspraak. https://www.hetpalet-groningen.nl/informatie/


Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
132
Landelijk gemiddelde
212

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De meeste kinderen blijven op Het Palet tussen de middag over. De tussenschoolse opvang wordt georganiseerd vanuit de afdelingsraad in samenwerking met de directie. Er wordt gewerkt met een ouder die vaste TSO-coördinator is. Er is ondersteuning van de administratief medewerker, zij zorgt voor het rooster en samen met de coördinator stuurt zij de TSO-ouders aan. De coördinator is het eerste aanspreekpunt voor de ouders. 



 


Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Het Palet is een veilige school voor de leerlingen. Dat willen we zijn en dat zijn we. In geval er toch iets gebeurt wat niet fijn is, dan lossen we dat met elkaar op. Hoe e.e.a. geregeld is, leest u op deze pagina. 

Terug naar boven