ODS De Starter

Parkweg 128 9727 HD Groningen

Schoolfoto van ODS De Starter

In het kort

Toelichting van de school

Zoekt u een basisschool voor uw kind of bent u gewoon geïnteresseerd? We nodigen u van harte uit om met uw zoektocht verder te gaan of te kijken op onze site http://destarter.openbaaronderwijsgroningen.nl  

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Openbaar- Dalton- Kindcentrum
  • Veilig klimaat
  • Persoonsontwikkeling
  • Cognitieve ontwikkeling
  • Kunst - cultuur - onderzoek

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
360
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

De Starter werkt samen met organisaties, zoals het WIJteam, het buurtcentrum en diverse kinderopvangorganisaties. Gezamenlijk vormen wij een vensterschool.

We vormen samen met kinderopvangorganisatie SKSG een kindcentrum (IKC). We bieden voorschoolse en naschoolse opvang en educatie. Wij werken samen met SKSG-partners De Poolster, De Dolfijn, De NASA, en De Stergroep. Met deze partners van SKSG bieden we buitenschoolse opvang, ook op margedagen en tijdens vakanties. 

De lessen starten om 8.30u. We verwachten dat dan de kinderen op school zijn, zodat we gezamenlijk de lessen starten. De groepen 1-2 hebben dagelijks les van 08.30 tot 14.15u.  Op de woensdag en vrijdag van 08.30 tot 12.15u. De groepen 3 t/m 8 hebben dagelijks les van 08.30u tot 14.30u en op de woensdag van 08.30 tot 12.30u. De groepen 3 en 4 zijn op de vrijdagmiddag vrij vanaf 12.30u.

Alle kinderen blijven tussen de middag op school. De kinderen lunchen met de leerkracht en hebben een half uur buiten pauze onder toezicht van ondersteunend personeel en pedagogisch medewerkers van SKSG. Tijdens de kleine pauzes in de ochtenden houden de leerkrachten toezicht op het plein. Wij stimuleren tijdens de pauzes gezond eten en drinken. Bij verjaardagen mogen de kinderen trakteren in de groep. Wij stimuleren gezonde en creatieve traktaties, zoals groente en fruit of een klein cadeautje als een potlood, sticker of belleblaas. We vragen u de traktaties klein te houden.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven