IKC Borgman Ebbinge

Langestraat 10 9712 LT Groningen

  • Schoolfoto van IKC Borgman Ebbinge
  • Schoolfoto van IKC Borgman Ebbinge
  • Schoolfoto van IKC Borgman Ebbinge
  • Schoolfoto van IKC Borgman Ebbinge
  • Schoolfoto van IKC Borgman Ebbinge

In het kort

Toelichting van de school

Beste ouder(s) en verzorger(s),

Graag heten we u en uw kind(eren) van harte welkom op het IKC Borgman Ebbinge. Midden in de stad verzorgen wij, onder de koepel van Stichting Openbaar Onderwijs, basisonderwijs voor kinderen van 4-13 jaar. Wij werken in het Integraal Kindcentrum (IKC) samen met kinderopvangorganisatie SKSG, zodat we ook voor- en naschoolse opvang en kinderopvang van 0 tot 4 jaar kunnen aanbieden. Zo verzorgen we een passend aanbod en kijken we als team van onderwijs- en opvangprofessionals naar de ontwikkeling van elk individueel kind.

De basisschooltijd is een belangrijke fase in het leven van een kind. Samen met de kinderen, ouders en het team vormen we een betrokken gemeenschap en bieden we een fijne plek waar kinderen zich veilig voelen en zich optimaal kunnen ontwikkelen.

Deze schoolgids is bedoeld voor ouders, verzorgers en andere betrokkenen bij onze school. 

In deze gids staat beschreven vanuit welke visie we werken en hoe zich dat verhoudt tot de invulling van het aanbod en de organisatie van onderwijs het onderwijs. Ook kunt u in deze gids lezen wat het IKC inhoudt en wat onze kernwaarden zijn. Daarnaast staan in deze gids praktische zaken beschreven over school die voor u als ouder belangrijk zijn.

In de locatiewijzer van de opvang kunt u praktische en inhoudelijke informatie vinden over de opvang.

Via het ouderportaal "Social Schools" worden onderwerpen nader toegelicht of aangevuld. Alle ouders kunnen een account aanmaken. Voor vragen hierover kunt u terecht bij Priscilla van der Meulen. p.vandermeulen@o2g2.nl 

We vinden het belangrijk dat zowel nieuwe ouders als bestaande ouders met kinderen op ons IKC door deze schoolgids goed worden geïnformeerd. We hopen dat u deze gids met veel plezier leest. Heeft u nog vragen over onze visie of over de dagelijkse gang van zaken? Stel ze gerust. We leggen u graag uit hoe we werken en laten u natuurlijk ook graag onze mooie IKC zien!

We wensen u en uw kind(eren) een goed schooljaar en heel veel plezier op IKC Borgman Ebbinge!

Met vriendelijke groet,  

Namens het team van IKC Borgman Ebbinge

Mandy Wienk

Directeur IKC Borgman Ebbinge

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Persoonlijke ontwikkeling
  • Zelfvertrouwen
  • Eigenaarschap
  • Samenwerken
  • Veiligheid

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

In de tabel kunnen jullie zien dat het leerlingenaantal toeneemt. 

We zitten een prachtig nieuw gebouw en onze visie en missie en de directe integrale samenwerking met de opvang spreekt ouders aan.

Op 1 oktober 2023 verwachten wij dat er rond de 306 leerlingen op onze school zitten. 

Vanwege de grote belangstelling en de toename van het aantal leerlingen, hebben we besloten, na overleg met het bestuur, om te werken met het aannamebeleid. Hierdoor kunnen we de kwaliteit van ons onderwijs waarborgen. Dit aannamebeleid kunt u vinden op onze website:

https://borgmanschool.openbaaronderwijsgroningen.nl/aanmelden-nieuwe-leerling-voor-ikc-borgman-ebbinge/

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
297
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Groepsindeling
Binnen IKC Borgman Ebbinge werken we met stamgroepen en vaste units. In hoofdstuk 5 lezen jullie meer over ons team en zien jullie welke collega’s er in welke units werken. Een unit bestaat uit kinderen die samen op een ontwikkelplein en in de groepsruimtes werken. Meestal zijn er vier stamgroepen per unit. De kinderen horen bij een homogene of combinatiegroep met een of twee vaste leerkrachten. Instructie wordt veelal in kleinere groepen in de stamgroepsruimtes gegeven terwijl een ander deel van de kinderen (zelfstandig) op het ontwikkelplein werkt. De kinderen worden op het ontwikkelplein begeleidt door onderwijsassistenten. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven