De Vuurtoren

Vaargeul 117 -118 9732 JS Groningen

  • Schoolfoto van De Vuurtoren
  • Schoolfoto van De Vuurtoren
  • Schoolfoto van De Vuurtoren
  • Schoolfoto van De Vuurtoren
  • Schoolfoto van De Vuurtoren

In het kort

Toelichting van de school

De Vuurtoren is een openbare school met een kleinschalig karakter en een fijne, gemoedelijke sfeer. Op De Vuurtoren is oog en aandacht voor elk kind. We werken van groep 1 tot en met 8 volledig thematisch. Er worden goede resultaten behaald op de kernvakken en er is ruimschoots aandacht voor kunst, toneel, muziek en sport. We stimuleren ieder kind zijn talenten te ontdekken en ze te ontplooien; weten wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Thematisch onderwijs
  • Brede talentontwikkeling
  • Veilig leef- en leerklimaat
  • Stevige basis in de kernvakken
  • Kunst, cultuur en sport

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De Vuurtoren ligt in het westelijke deel van Lewenborg. Veel van onze leerlingen wonen in dit deel van de wijk. Ook hebben we leerlingen die wat verderop in Lewenborg wonen. De school is ook gemakkelijk bereikbaar voor kinderen uit Zilvermeer en Ruischerwaard/Ruischerbrug.

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
250
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op De Vuurtoren hanteren we een continurooster, waarbij de vrijdag een uurtje korter is dan de andere dagen. Op maandag tot en met donderdag lunchen de leerlingen op school, op vrijdag lunchen de leerlingen thuis.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

De veiligheid in en rond onze school moet voldoen aan een aantal voorwaarden. Ons gebouw voldoet aan de veiligheidsvoorschriften, bijvoorbeeld in verband met de brandveiligheid. Vluchtroutes zijn niet geblokkeerd. De brandweer ziet hierop toe. Wij beschikken over een vluchtplan en houden regelmatig ontruimingsoefeningen. De speeltoestellen, die op onze buitenruimte zijn geplaatst, moeten voldoen aan bepaalde veiligheidsvoorwaarden. Ieder jaar worden alle speeltoestellen en de gymzalen door onafhankelijke organisaties gekeurd. Ons bestuur zorgt ervoor dat de staat van onderhoud aan de eisen voldoet. Wij zijn een rookvrije school. In school en tijdens schoolactiviteiten wordt niet gerookt. Daarnaast is ook het terrein rondom de school rookvrij. Door het roken te ontmoedigen, zijn we met de leerlingen op weg naar een rookvrije generatie.

Terug naar boven