Basisschool Op de Heuvel

Ericastraat 39 6561 VX Groesbeek

  • Schoolfoto van Basisschool Op de Heuvel
  • Schoolfoto van Basisschool Op de Heuvel
  • Schoolfoto van Basisschool Op de Heuvel
  • Schoolfoto van Basisschool Op de Heuvel

In het kort

Toelichting van de school

Op de Heuvel is onderdeel van een integraal wijkcentrum (IWC), dit is het hart van de wijk Stekkenberg. Basisschool Op de Heuvel is een kleine school waar leerlingen echt worden gezien. We kijken waar talenten liggen, en ook welke ondersteuning nodig is. Door aan te sluiten op de kinderen en door het best mogelijke onderwijs te bieden, zorgen we er samen met ouders voor dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. 

Samenwerking staat voorop in ons IWC. Leerkrachten en onderwijsassistenten werken als kleine unit-teams binnen hun unit. We hebben drie units, op school. Unit 1 is voor de jongste kinderen, vergelijkbaar met groep 1,2,3. Unit 2 is voor de middelste groep kinderen, vergelijkbaar met groep 4,5,6. Unit 3 is voor de oudere kinderen. 

Leerkrachten en onderwijsassistenten vormen samen met de afstemmings-coördinator (zorg en extra begeleiding) het onderwijsteam van Op de Heuvel. Samen zijn ze verantwoordelijk voor het onderwijs van de school en de verdere ontwikkeling van de school. 

Binnen het IWC is er tevens samenwerking tussen school en diverse andere organisaties die er gehuisvest zijn. Deze samenwerking is erop gericht wijkbewoners ondersteunen bij de vragen die zij hebben. Dit varieert van opvoed- en ontwikkelvragen tot vragen over schuldhulpverlening of thuiszorg. Door de ondersteuning aan de wijk te concentreren in het IWC zorgen we voor de verbinding van verschillende groepen. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Zelfstandigheid
  • Veiligheid
  • Samenwerken in Units
  • Leesplezier
  • Integraal wijkcentrum

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Op de Heuvel is een wijkschool, daarmee komen de meeste leerlingen uit de directe omgeving van de school. Dit is de wijk Stekkenberg in Groesbeek, gemeente Berg en Dal.
Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
108
Landelijk gemiddelde
214

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Bij schooltijden en opvang wordt getoond hoe de school de schooldag inricht. Zichtbaar is welk rooster de school hanteert en welke vrije dagen en vakanties er zijn. Daarnaast is te zien of er voor- of naschoolse opvang is georganiseerd en zo ja, hoe en waar dat geregeld is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Goed leren kan alleen als een kind zich veilig voelt op school, als het zichzelf kan zijn. Scholen hebben daarom regels, plannen en programma’s om het gevoel van veiligheid te vergroten. Zo wordt de veiligheid van een leerling, een klas of de hele school in de gaten gehouden. Wat de school doet en hoe de omgeving en ouders hierbij worden betrokken, dat kan alleen de school je vertellen.

Terug naar boven