School met de Bijbel "het Visnet"

Grafhorsterweg 34 D 8277 AA Grafhorst

Schoolfoto van School met de Bijbel "het Visnet"

Het team

Alle personeelsleden van de school vormen samen het team. Zowel de leerkrachten voor de klas, als het niet onderwijzend personeel. Vaak zijn er op een school specialisten aanwezig die extra ondersteuning bieden aan leerlingen die dit nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak. Hoe het team is samengesteld en hoe de school bijvoorbeeld vervanging regelt? Dat kan alleen de school je vertellen.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij verlof of ziekte wordt er alles aangedaan om de continuïteit van het onderwijs te waarborgen. De school is lid van een vervangingspool en heeft eigen invallers. Ook worden parttimers gevraagd om extra te komen werken. Mocht er geen invaller beschikbaar zijn, dan wordt de klas verdeeld over de andere klassen of de klas kan die dag geen onderwijs ontvangen. Ouders worden hierover via Parro geïnformeerd. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het kleuteronderwijs wordt door middel van de methode van Onderbouwd vorm gegeven. Aan de hand van een thema gaan de leerlingen aan de slag met doelen die in hun zone van naaste ontwikkeling liggen. De methode werkt met de niveaus A-D. In principe wordt na anderhalf tot tweeënhalf jaar kleuteronderwijs besloten of een leerling naar groep 3 kan. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Het bovenstaande schema zijn minimum-uren die de school besteed aan de verschillende vakken. De vrije ruimte wordt ingevuld naar gelang een groep dat nodig heeft. Zo ontstaat er ruimte in de weekplanning om maatwerk te leveren. 

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Wij hebben naast het bieden van de basisondersteuning ook ervaring met het bieden van ondersteuning aan leerlingen die slechtziend, slechthorend of doof zijn. We proberen zoveel mogelijk tegemoet te komen aan de behoefte van de leerling. We werken hierbij nauw samen met ambulante begeleiders. Mocht de school de gevraagde ondersteuning niet kunnen bieden dan is er altijd nog het samenwerkingsverband. School met de Bijbel "het Visnet" maakt deel uit van het landelijke samenwerkingsverband Berséba (regio noordoost).

ZorgAdviesTeam

Vanaf cursusjaar 2022 - 2023 wordt het zorgadviesteam standaard uitgebreid. In het zorgadviesteam zitten de volgende disciplines: teamleider zorg/onderwijskwaliteit, CJG, GGD, orthopedagoog. Vanuit de scholen en de gemeente wordt er naar een goede samenwerking gestreefd om passende ondersteuning te bieden. In het ZAT wordt, in samenspraak met ouders, bepaald welke ondersteuning een leerling nodig heeft en waar deze het beste plaats kan vinden. Het ZAT vergadert ongeveer 6 keer per jaar. Deze vergaderingen zijn bij u bekend als de consultatiegesprekken. 

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

De komende jaren zal de ambitie liggen bij de basis op orde te houden, zoals dat nu het geval is. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven