De Gouwaert

Nicolaas van Puttenstr 20 3267 AN Goudswaard

Schoolfoto van De Gouwaert

In het kort

Toelichting van de school

Wij zijn de openbare basisschool in het mooie dorp Goudswaard. Samen met de bibliotheek en peuterspeelzaal 't Vlindertje van de Hoeksche School kinderopvang zijn wij gehuisvest in een multifunctionele accomodatie. Wij bieden kinderen van peuter tot puber een vertrouwde, leerrijke omgeving!

Bij ons op school is veel aandacht voor het individuele kind en wij doen er zoveel mogelijk aan al onze leerlingen goed voor te bereiden op het voortgezet onderwijs. Hierbij vinden wij het heel belangrijk dat onze leerlingen zich prettig en veilig voelen op onze school.

Hier kunt u veel informatie vinden, maar de fijne sfeer op school zullen uw kind en u pas echt ervaren wanneer jullie bij ons op bezoek komen. Alle leerlingen en ouders zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen! Wanneer u onze school wilt bezoeken kunt u hiervoor altijd een afspraak maken. Heel graag tot ziens op De Gouwaert!

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Gezamenlijk
  • Respect
  • Open
  • Eigen
  • Inspireren

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

De kinderen van de Gouwaert komen graag naar school. Ze vinden het een goede school en ervaren veel hulp en aardige juffen. Ze merken dat de school tijd en ruimte maakt voor wie ze zijn, waar ze vandaan komen en of ze goed in hun vel zitten.

De kinderen zeggen over de school:   “Ik vind het een goede school, de juf is er snel bij als je iets niet begrijpt, er wordt echt tijd voor je gemaakt zodat je verder kan met je werk. Jammer dat er geen meester is” (leerling).  

“Ik vind het een leuke school, er zijn wel wat weinig kinderen, maar misschien is dat ook wel een voordeel. Ik krijg veel hulp en de juffen zijn erg aardig op deze school. Ik heb de Nederlandse taal hier goed geleerd” (leerling).  

“Het pesten wordt op deze school direct gestopt. Je kunt dit melden bij de juffen of bij de leerlingenraad” (leerlingenraad).

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
61
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Om de kinderen de gelegenheid te geven op tijd in de klas te zitten, gaat de deur van de school 10 minuten voor aanvang van de lessen open. We stimuleren dat de kinderen zelfstandig naar binnen gaan, zelf voor hun jas en tas zorgen om zo de zelfredzaamheid te vergroten. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Terug naar boven