RK Basisschool De Bijenkorf

Aalberseplein 6 2805 EG Gouda

Schoolfoto van RK Basisschool De Bijenkorf

Het team

Toelichting van de school

De vakleerkracht bewegingsonderwijs verzorgt in iedere groep 2x per week een les.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als medewerkers ziek of afwezig zijn, is er meestal vervanging nodig. Voor onze school regelt RTC Cella de vervanging. Bij RTC Cella zijn naast ons bestuur nog vijf schoolbesturen aangesloten. Al die besturen hebben leerkrachten in (vaste) dienst. Als het nodig is, kunnen we gebruikmaken van leerkrachten die bij andere besturen beschikbaar zijn. Daarnaast is er een groep invalkrachten die we in specifieke situaties kunnen inzetten.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op De Bijenkorf hebben we zowel enkele- als combinatiegroepen. We kijken zorgvuldig bij de verdeling van de leerlingen op kind en op groepsniveau. Uitzondering zijn onze kleutergroepen; deze leerlingen zitten meestal in een combinatiegroep omdat kleuters zich sprongsgewijs ontwikkelen.

Op De Bijenkorf hebben we in schooljaar 2023-2024 de volgende groepen:

4 groepen 1/2 

2 groepen groep 3

2 groepen 4

2 groepen 5

groep 6

groep 6/7

groep 7

groep 8


Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Op De Bijenkorf werken we niet met een methode maar vanuit een beredeneerd aanbod. We werken jaarlijks met een viertal thema's waar we de doelen op groep 1 en groep 2 niveau gekoppeld hebben aan activiteiten. In de kleutergroepen is de themaplanning opgebouwd rondom: 

* Spel; Wat is speelbaar voor kinderen? Welke rollen kunnen er zijn? 

* Functionele lees-,  rekenen- en schrijfactiviteiten

*  NT2/ VVE aanpak in de groep

* Uitdagende opdrachten voor de kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong


Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Onze onderwijstijd wordt verdeeld over de kennisgebieden (begrijpend)lezen, taal, rekenen, wereldoriëntatie, kunst & cultuur, bewegingsonderwijs, Engels en levensbeschouwing. Met de groepsleerkracht en de intern begeleider wordt op basis van de resultaten bepaald naar welke kennisgebieden er meer of minder lestijd gaat.

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

 Soms blijkt dat een kind speciale zorg of aanvullende ondersteuning nodig heeft. Onze interne begeleider (IB’er) zoekt dan samen met de leraar en de ouders naar manieren om het onderwijs voor dit kind passend te maken. De afspraken leggen we vast in een handelingsplan. Soms geeft een remedial teacher (RT’er) extra hulp aan kinderen. Of we zetten specialisten in van onze eigen GroeiAcademie, het expertisecentrum van De Groeiling. Hier werken gediplomeerde orthopedagogen, onderwijsspecialisten, leerkrachten gespecialiseerd in gedrag en leerlingbegeleiders.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Door met een aantal collega's de komende anderhalf jaar de leergang geletterdheid te gaan volgen hopen we ons taalaanbod nog beter zal aansluiten bij de onderwijsbehoeften van al onze leerlingen. Daarnaast zullen collega's ook losse modules gaan volgen die aansluiten bij hun onderwijsvraag.

Daarnaast zullen een aantal leerkrachten losse modules volgen m.b.t. hoog- meerbegaafdheid bij Novilo. Twee collega's zullen de gehele leergang volgen.

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

Wij willen dat kinderen in één lijn door kunnen leren van de (peuter)opvang tot aan groep 8. Kind & Co verzorgt bij ons een programma voor peuters: de voorschoolse educatie. Hierna komt een programma voor kinderen die bijna naar school gaan, de vroegschoolse educatie. Wij verzorgen dit programma zodat kleuters spelenderwijs achterstanden kunnen inhalen voordat ze aan groep 3 beginnen. Ons doel is dat school en opvang samen één kindcentrum vormen. Dan kunnen we op elkaar aansluiten en elkaar sterker maken.

Terug naar boven