Protestants Christelijke Basisschool Livingstone

Livingstonelaan 60 2803 EL Gouda

  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool Livingstone
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool Livingstone
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool Livingstone
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool Livingstone
  • Schoolfoto van Protestants Christelijke Basisschool Livingstone

Het team

Toelichting van de school

Op dit moment zijn er 32 leerkrachten op school werkzaam. Dit is inclusief de intern begeleider, de onderwijsassistent, kindercoach, de administratief medewerker, conciërge en de directie. We hebben een jong enthousiast team met zowel mannen als vrouwen die voor de groep staan.

We maken gebruik van de stagiaires van de Christelijke Hogeschool Ede, de Driestar en het Hoornbeeckcollege bij ons op school. Wij leiden deze studenten zelf op.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Als er vervanging nodig is, proberen we in eerste instantie de duocollega in te schakelen.

Mocht dit niet lukken, dan is de procedure als volgt: we kijken of er in de vervangingspoule iemand beschikbaar is, de klas wordt opgedeeld en eventueel werken we met stagiaires onder supervisie van een leerkracht.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op de Livingstoneschool hebben twee vakleerkrachten bewegingsonderwijs. Daarnaast hebben we een van de leerkrachten opgeleid die gespecialiseerd is in meerbegaafde kinderen. Deze kinderen zitten in een zgn. Ontdekkersgroep (plusgroep). Kinderen die vanaf groep 6 steeds meer praktische vaardigheden willen oefenen, mogen naar de klusklas.

Daarnaast hebben we diverse onderwijsassistenten en leerkrachtondersteuners die kinderen extra cognitieve ondersteuning biedt. Een kindercoach helpt kinderen voor extra zociale ondersteuning.

Verder maken we gebruik van een brede groep vrijwilligers die vanuit hun expertise de school bijstaan. Hierbij denken we aan diverse leesouders. Op verschillende gebieden maken wij ook gebruik van de activiteiten van de Brede school, zoals de zomeracademie, sportclinics en muzieklessen. 

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Bron

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

De school biedt op verschillende terreinen ondersteuning. In ons ondersteuningsprofiel staat beschreven welke ondersteuning we bieden.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Zie download Zorgplan

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

De school werkt samen met peuterspeelzalen en kinderopvang in de omgeving. De observatielijsten worden na instemming van ouders aan de school doorgegeven en er kan een warme overdracht plaatsvinden.

Binnen de school is er de mogelijkheid tot naschoolse opvang door Stichting Quadrant. Op school zijn meerdere lokalen ter beschikking gesteld voor de opvang van onze leerlingen op maandag, dinsdag en donderdag. De voorschoolse opvang start om 7:30 uur. De naschoolse opvang sluit altijd aan op de schooltijden en is open tot 18:30 uur. Vakantie-opvang is mogelijk van 07.30 tot 18.30 uur. Ook tijdens studiedagen van leerkrachten en andere vrije uren van de school is de BSO geopend. Op school is een folder verkrijgbaar waar u meer informatie kunt vinden over de BSO. U kunt ook mailen naar avonturiers@quadrantkindercentra.nl.

Terug naar boven