Johannes Calvijn-School

Dreef 200 2803 HE Gouda

Schoolfoto van Johannes Calvijn-School

Het team

Toelichting van de school

Ons team bestaat uit circa 45 personen en bestaat uit:

- Onderwijsassistenten

- Leerkrachten

- 2 Intern begeleiders

- 2 teamleiders

- 1 directeur

Veel van onze leerkrachten hebben zich gespecialiseerd op een of meerdere thema's:

- bewegingsonderwijs

- spelbegeleiding

- didactiek rekenonderwijs

- didactiek leesonderwijs

- didactiek Engels taal

- sociaal emotioneel leren

- traumasensitief onderwijs

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Bij ziekte of verlof van de leerkracht zoeken wij vervanging. Wij hanteren de volgende stappen in het invullen van vervanging:

1. Wij benaderen in eerste instantie de duo-leerkracht.

2. Wij benaderen andere leerkrachten of ambulante krachten binnen de school.

3. Wij benaderen de invalpool 'Groene hart'.

Mocht het niet lukken om vervanging te regelen dan geven we een groep vrij. Te allen tijde bieden we opvang op school als kinderen op dat moment niet thuis opgevangen kunnen worden. 

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Op onze school organiseren we op dit moment het onderwijs in 17 jaargroepen. We werken met een groeigroep (voor de jongste leerlingen). Van alle jaargroepen van 1 t/m 8 hebben we 2 klassen. 

Er zijn drie vakleerkrachten voor bewegingsonderwijs. Zij geven de gymlessen in de groepen 3 t/m 8. De gymlessen in de groepen 1 en 2 worden door de eigen leerkrachten gegeven.  

Drie dagen per week vindt er buiten spelbegeleiding plaats tijdens de pauzes van de groepen 3 t/m 8. We noemen dit 'de Spelkast'. Een aantal zeer enthousiaste collega's verzorgt en ontwikkelt dit. Kinderen worden gestimuleerd en uitgedaagd om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen m.b.v. uitdagend buitenspelmateriaal, zoals eenwielers, waveboarden, diabolo's, e.d. Het aanbod van 'de Spelkast' zorgt ervoor dat pauzes fijne moment zijn voor alle kinderen.

Onze kinderen ontwikkelen (executieve) vaardigheden in de klas, maar voor sommige kinderen is er meer nodig om écht tot leren te komen. Uitdagender werk en andersoortige opdrachten kunnen daaraan bijdragen. Dit wordt wekelijks aangeboden in de 'duikersklas'. Deze klas is er voor kinderen uit groep 2 t/m 8 die behoefte hebben aan verdieping, verrijking en ondersteuning in écht leren. Het aanbod binnen de 'duikersklas' zijn we op dit moment aan het ontwikkelen om nog meer te kunnen richten op persoonlijke talenten en vaardigheden.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In de groepen 1 en 2 wordt veel gespeeld. Onze kinderen krijgen een breed en rijk aanbod in hoeken en spellessen. Deze lessen worden gegeven in onze lokalen, in het speellokaal en op het plein.

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

Bovenstaande is bij benadering de tijd die besteed wordt aan diverse vakken. Dit is geen totaaloverzicht, hiervan kan worden afgeweken. Wij streven op school naar maatwerk binnen een groepsaanpak, leerkrachten maken afwegingen in wat de groep nodig heeft. Dit betekent dat concrete onderwijstijden aan diverse vakken kunnen afwijken.

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

in de komende jaren willen we als team groeien in vaardigheden om te streven naar meer inclusief onderwijs. We willen vormen van organisatie en ondersteuning ontwerpen die ruimte bieden aan onderwijs voor alle kinderen.

Dit is concreet zichtbaar in de plannen die we maken voor de komende jaren. Het schoolplan voor de periode 2023-2027 wordt momenteel ontworpen en vastgesteld.


Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

We hebben geen samenwerkingsovereenkomst met peuterspeelzalen. Wel is er een samenwerking met Christelijke Peuterspeelzaal Het Visje en andere VVE-aanbieders. Deze samenwerking is gericht op de doorgaande lijn van het voorschoolse naar het schoolse traject. In bijzondere gevallen is dit essentieel voor de goede opvang en start van kinderen op onze school.

Terug naar boven