Kesper College

Nansenstraat 40 2806 HM Gouda

  • Schoolfoto van Kesper College
  • moederdag cadeautjes
  • themaweek "Gouda"
  • ondertekening samenwerkingsovereenkomst Special Heroes en Sport Gouda

In het kort

Toelichting van de school

De Regenboog wordt een "leader in me" school.

De Regenboog wil leerlingen leren om voor zichzelf te zorgen, verantwoordelijke beslissingen te leren nemen en goed overweg te kunnen met elkaar. De pijlers die leerkrachten daarvoor nodig hebben is leren –leren, leren doen, leren samenleven, leren zijn.

Leiderschap wordt in woord en daad onderdeel van de school.Het gaat om twee manieren van leiderschap: leider van jezelf en leider van anderen.Verdere gaat het om successen vieren en dat wil de Regenboog heel graag. Dat doe je niet alleen, maar met elkaar, ouders leerlingen en het team gaan samen komend schooljaar van start met de zeven gewoonten van Covey. 

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Iedereen kan leren
  • Respect
  • Acceptatie
  • Talent ontdekken & ontwikkelen
  • Persoonlijke aandacht

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Het aantal leerlingen bepaalt of de school groot is of klein. Je ziet hier het aantal leerlingen dat op 1 oktober stond ingeschreven op deze school. Tijdens het schooljaar kan het aantal natuurlijk iets veranderen. De school kan je alles vertellen over het verloop van het aantal leerlingen en of er een duidelijke oorzaak is voor eventuele schommelingen.

Het aantal leerlingen is voor deze school niet bekend.

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Op Parkschool Gouda SO gaat om 08.15u. de schooldeur open en gaan de leerlingen naar hun lokaal. De leerkracht ontvangt de leerlingen en tot 08.30u. mogen zij aan hun tafel lezen of een klein spelletje doen. Om 08.30u. moeten alle leerlingen binnen zijn start de lesdag.

Momenteel wordt onderzocht of het invoeren van een rooster met 5 gelijke dagen mogelijk is.

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Samenwerkingspartners

Scholen werken samen met verschillende organisaties, bijvoorbeeld op het gebied van medische zorg en jeugdhulp. Zo bieden ze de beste hulp voor leerlingen die extra aandacht nodig hebben. Elke school kent daarin een eigen aanpak en afspraken. De school kan zelf het beste vertellen hoe intensief de samenwerkingen zijn.

Terug naar boven