CBS De Regenboog

Albertine Kehrerstraat 7 4207 MV Gorinchem

  • Op deze locatie in de wijk Wijdschild zitten de leerlingen van groep 6 t/m 8. In totaal zijn dat 78 leerlingen.
  • Op deze locatie in de wijk Gorinchem-Oost zitten de leerlingen van groep 1 t/m 5. In totaal zijn dat 124 leerlingen.

Hoe tevreden zijn leerlingen over de school?

Toelichting van de school

In november 2021 is er een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd, toen was dat dat nog uitgesplitst in twee locaties: Albertine Kehrer (AK) en Retranchement (RT)

AK 
Van de AK-leerlingen is 94% positief tevreden over hun school. Ze geven een 8,2 voor Algemene tevredenheid (landelijk gemiddelde: 8,2). Er zijn vooral veel kinderen heel tevreden over Leerkracht, Gepersonaliseerd leren en de Sociale veiligheid.

RT 
De RT-leerlingen gegeven hun locatie een 8,1 voor algemene tevredenheid. 89% is positief. Ze zijn tevreden over het aantal computers, de kwaliteiten van de Leerkracht, de Sfeer, Sociale en veiligheid en de Leuke groep. Op beide locaties geven leerlingen aan minder tevreden te zijn over Voorzieningen (meubilair) en Praktische vaardigheden (digitale informatie verwerven en praktisch verwerken). Op RT valt de score op onderwijs negatief op.  We zijn bezig met een verbeterplan. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Hoe tevreden zijn ouders over de school?

Toelichting van de school

In november 2021 is er een tevredenheidsonderzoek uitgevoerd, toen was dat dat nog uitgesplitst in twee locaties: Albertine Kehrer (AK) en Retranchement (RT)

AK

Van de AK-ouders die hebben meegedaan is 90% positief over de school. Ze geven deze locatie een 7,7 voor Algemene tevredenheid (7,6 landelijk). Deze school krijgt mooie positieve scores op leerkracht (96%) sfeer en voorzieningen (97%)  Algemene ontwikkeling en Schoolleiding/directie (93%) en Veiligheid op school (89%) 
We nemen de feedback op de Communicatie en Gepersonaliseerd leren mee als ontwikkelpunten.  NB De respons op AK is laag met 30%. We investeren komende jaren in het oudercontact om ouders meer bij school te betrekken. 

RT 
Ruim de helft van de RT-ouders vulde de vragenlijst in. Ze gaven deze locatie een 7,8  voor Algemene tevredenheid (7,6 landelijk). Bijna alle ouders zijn positief over de Leerkracht, Sfeer, Veiligheid (96%) Algemene ontwikkeling (92%) en Voorzieningen (88%). Invulling christelijke identiteit scoort zelfs 100% positief. De duidelijke feedback op onderwijs en gepersonaliseerd leren geeft ons de (extra) impuls ook beter te communiceren over wat we in de scholen doen. 

Download tevredenheidsrapport Bron

Terug naar boven