Basisschool Open Hof

Frankische Driehoek 1 5052 BL Goirle

  • Lekker spelen en plezier maken
  • Samen bereik je meer
  • Ik kan het!
  • We vertrouwen elkaar

Het team

Toelichting van de school

Het team van Open Hof
Er werken ongeveer 20 mensen op basisschool Open Hof. Wij zijn een jong team, met een brede ervaring in zowel de onder-, midden- als bovenbouw. Veel leerkrachten hebben zich gespecialiseerd op verschillende gebieden; gedrag, rekenen, lezen, spelling, ICT, sociale veiligheid, cultuur, etc. Zij houden vakliteratuur bij, volgen cursussen en zijn kartrekkers bij ontwikkelingen van hun vakgebied.

De schoolleiding is in handen van de directeur en een managementteam. De zorg wordt gecoördineerd door de intern begeleider. Zij ondersteunt leerkrachten met adviezen, doet onderzoek bij leerlingen en heeft contact met (zorg)externen.

De leerkrachtondersteuner en de onderwijsassistenten ondersteunen leerlingen hij hun programma. Verder verricht de conciërge ons met veel ondersteunende werkzaamheden.

Vanuit het kantoor van Edu-Ley ondersteunt een administratief medewerker ons met de administratie.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Mocht een leerkracht wegens ziekte of om andere redenen niet in staat zijn zijn/haar werkzaamheden op school uit te voeren dan wordt er zo spoedig mogelijk een vervangende leerkracht gezocht. Wij vinden het belangrijk dat de lessen door kunnen gaan.

Mocht er geen vervanger beschikbaar zijn, dan zal de eerste dag de groep intern opgevangen worden.
Mochten de dagen daarna geen vervangers beschikbaar zijn, kan het zijn dat we de ouders schriftelijk vragen hun kind voor één of meerdere dagen thuis te houden.

Uiteraard doen wij ons uiterste best om dit laatste zo lang mogelijk te voorkomen.  

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Het onderwijs kan op verschillende manieren georganiseerd worden. De school kiest zelf hoe leerlingen worden gegroepeerd en wat de invulling is van de beschikbare onderwijstijd. Soms zijn er op de school extra middelen die helpen bij het organiseren van het onderwijs.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

In alle leerjaren krijgen de leerlingen op BS Open Hof dezelfde onderwijstijd.

Per week kennen wij 24,75 uur aan onderwijstijd.

Per jaar worden vrije dagen en studiedagen zo gepland dat de minimale eis van 940 uur wordt behaald.

In de groepen 1 en 2 zorgen we er voornamelijk voor dat de kinderen zich ontwikkelen door spel. Door het bieden van een rijke leeromgeving ontwikkelen de kinderen zich met elkaar. Ze vergroten o.a. hun taal, rekenvaardigheden, motoriek en sociale vaardigheden. 

Leerjaar 3 t/m 8

Toelichting van de school

De onderwijstijd in de groepen 3 tot en met 8 wordt zo ingevuld dat de kerndoelen behaald kunnen worden. Op BS Open Hof staat de onderwijstijd per vak uitgeschreven in de kwaliteitskaart per vak. We volgen in eerste instantie de adviezen die door de methoden worden gegeven over de te gebruiken tijd. Maar indien nodig, passen we dit aan. 

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Zie bijgevoegd ondersteuningsprofiel.

Toekomstig aanbod aan extra ondersteuning

Ook in de komende jaren gaan wij er voor zorgen dat er ondersteunend personeel is om kinderen die behoeften hebben aan extra zorg, zo goed mogelijk te begeleiden. We gebruiken de expertise van onze specialisten in huis, maar ook van buitenaf.

Samen halen we het beste uit de leerling. 

Welke specialisten bieden extra ondersteuning op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Het is mogelijk dat de school extra aanbod organiseert voor het jonge kind. Die extra aandacht is bijvoorbeeld beschikbaar in samenwerking met de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of in de groepen 1 en 2 van de basisschool. Het doel is om te zorgen voor een goede start op de basisschool.

Terug naar boven