Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Groepsindeling 2021-2022:
groep 1/2 juf Anna
Schakelklas juf Jacqueline
groep 3 juf Wietske
groep 4/5 juf Elselien en juf Francis
groep 6/7 juf Lisette
groep 8 juf Maaike en juf Marieke
Gym leerkracht juf Margot
Plusgroep juf Denise
Anti-pestcoördinator, vertrouwenspersoon en praatjuf: juf Hannie
Arrangementen: onderwijsassistente Linda
Groepsondersteuning: Denise, Linda en Eva
IB: juf Monique, is tevens ons specialist gedrag.
Event Manager: juf Margot. Zij organiseert, regelt en is contactpersoon voor alle activiteiten binnen de school.
Beweeg coördinator en gymjuf: juf Margot
Leesconsulent: Francisca
Wij streven naar goed onderwijs voor alle kinderen en een veilige en vreedzame school.
Wij zien verschillende mogelijkheden om steeds beter in te kunnen spelen op de onderwijsbehoeften van alle kinderen binnen onze school.
Dit doen we door:
- de onderwijsbehoeftes van ieder kind goed in beeld te brengen in het groepsoverzicht en hierover minimaal 2x per jaar een gesprek te hebben met leerkracht, intern-begeleider en directeur.
- ieder schooljaar te starten met de methode Goed van Start en de gouden weken van Kwink.
- scholing van het hele team over gedrag van kinderen en de rol van de leerkracht.
- het inzetten van het sociaal emotioneel volgsysteem van IEP.
- het ontwikkelen en inzetten van groepsplannen voor gedrag om de groep in beeld te hebben en in te spelen op de behoeftes van ieder kind op dit gebied.
- het planmatig werken aan de kwaliteit van het onderwijs.
- het inzetten van de methode Kwink voor het Sociaal Emotioneel Leren.
We hebben zicht op sociaal emotioneel functioneren en de wijze hoe we hiermee om moeten gaan.
Maar we hebben ook grenzen. De problematiek die soms in de thuissituatie van kinderen speelt kan groot, schrijnend en gecompliceerd zijn. Dit heeft veel invloed op het welbevinden en de prestaties van de kinderen. We proberen hierin een rol te spelen, maar de grens tussen leerkracht of hulpverlener is dun. Er zijn problemen waar wij als school niet mee aan de slag kunnen. Er is soms behoefte aan professionele hulp voor de leerling en de leerkracht. Wij als school kunnen niet alles bieden wat leerlingen nodig hebben en daarom is het CJG/SMWO/GGD nu iedere week bij ons op school. Dan kunnen we vragen doorspelen en op een juiste manier hulpverlening in gang zetten. Dit aanbod geldt enkel voor de basisscholen in Goes Noord.
Leerlingen die wij niet het onderwijs kunnen bieden (door welke reden dan ook) begeleiden we met een zorgvuldige werkwijze naar een andere vorm van onderwijs.
Om bovenstaande in praktijk te kunnen brengen hebben we professionals nodig met de juiste kennis. Onze IB-er heeft hiervoor de Masteropleiding Special Educational Needs gevolgd. Daarnaast is er binnen de school een collega aanwezig die zich buigt over het omgaan met (hoog)begaafdheid en de wijze waarop we daar als school invulling aan geven. De collega zit tevens in de bovenschoolse kenniskring hoogbegaafdheid, waarin het aanbod voor (hoog)begaafde kinderen schooloverstijgend wordt bekeken en waarin wordt georganiseerd dat kinderen buitenom hun eigen school in contact komen met andere kinderen van onze stichting.
Daarnaast hebben we een gedragsspecialist die samen met de leerkrachten kijkt naar de specifieke behoeften die er voor sommige kinderen zijn omtrent gedrag.
Ook hebben we een vertrouwenspersoon op school en de praatjuf, waar kinderen binnen kunnen lopen, mochten ze ergens over willen praten. Hierover leest u in paragraaf 3.2 meer.
Wij bieden in samenwerking met Kibeo de peuteropvang op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 – 12.30 uur. Bij meer aanmeldingen zullen deze dagen uitgebreid worden.
We streven in deze samenwerking altijd naar een vertrouwd gezicht voor de peuter. De peuter kan samenspelen met leeftijdsgenootjes en dankzij de peuterstart krijgt je peuter een vliegende start op de basisschool. Spelenderwijs leert je peuter een heleboel bij de peutergroep. Je kind kan fijn en beschermd spelen en wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te leren.