De Medezeggenschapsraad
De Medezeggenschapsraad (MR) is een wettelijk verplicht orgaan voor iedere school dat de belangen behartigt van leerlingen leerkrachten en ouders. De MR bestaat uit een teamgeleding en een oudergeleding. Op dit moment bestaat de MR uit de volgende leden:
- Lisette (leerkracht groep 6)
- Marieke (secretaris, leerkracht groep 7/8)
- Frank (ouder)
- Jan (voorzitter, ouder)
De MR heeft als doel om de stem van ouders een plaats in het beleid van de school te geven. Om dit te bereiken wil de MR haar positie het komende jaar verstevigen, onder andere door kritisch te kijken naar het besluitvormingsproces. De MR wil graag toegankelijk en transparant zijn. Om die reden delen we vooraf de vergadering kort de agendapunten en na iedere vergadering een korte samenvatting via Parro.
De MR is benieuwd naar uw mening en visie en nodigt u daarom uit om de punten waarover u een mening heeft (indien gewenst vertrouwelijk) met ons te delen. En als we benieuwd zijn naar uw mening zult u bericht van ons krijgen! De MR-vergaderingen, die één keer in de zes weken plaatsvinden, zijn in principe openbaar. Als u geïnteresseerd bent, mag u als toehoorder aanwezig zijn, met uitzondering van de door de MR vastgestelde vertrouwelijke punten. U mag echter niet mee beslissen in de vergadering. Dit is voorbehouden aan de leden van de MR. Als u een (dringend of acuut) onderwerp met de MR wilt bespreken, kan hiervoor een extra vergadering worden ingelast. Graag worden we vooraf op de hoogte gesteld van uw aanwezigheid.
Uiteraard kunt u bij vragen of opmerkingen één van de MR-leden aanspreken, maar we zijn ook digitaal bereikbaar. U kunt ons een e-mail sturen via [email protected]. We bekijken de mailbox niet dagelijks, maar wel regelmatig en zullen u, indien nodig, zo snel mogelijk antwoorden.
Activiteiten Commissie
De AC bestaat uit een groep enthousiaste ouders die een grote betrokkenheid heeft bij het reilen en zeilen van de school. Zij ondersteunen het team van leerkrachten bij evenementen en bijzondere gebeurtenissen die voorkomen in de school of in de betrokken groepen. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld Kerst, Pasen, sportdag, culturele dag, etc.
Voor aanvang van het nieuwe schooljaar wordt een planning gemaakt van activiteiten en vergaderdata. Elke activiteit is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van school en activiteitencommissie. Deze wordt dan ook gezamenlijk voorbereid door verantwoordelijk lid van de AC en verantwoordelijke leerkracht. Dit kan per activiteit wisselen.
Tijdens de vergaderingen wordt gewerkt met een agenda. Activiteiten worden voorbereid en geëvalueerd. Van elke activiteit wordt een draaiboek gemaakt. Deze worden verzameld, zodat een uitgebreide werkwijze en planning aanwezig is.
De vergaderingen vinden plaats op school. Van elke vergadering wordt een notulen geschreven waarin de afspraken die zijn gemaakt worden beschreven. Voor op de website volgt een kleine samenvatting zodat andere ouders kunnen zien waar zij mee bezig zijn.
De activiteitencommissie heeft een eigen budget voor deze activiteiten. Dit budget komt voor uit de vrijwillige ouderbijdrage. Met dit budget moeten alle activiteiten gerealiseerd worden.
Bij ons op school kunnen ouders ook op diverse andere terreinen actief meedenken en meedoen:
- Meegaan met excursies
- Zwemlessen
- Gastlessen
- Ateliers