Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare instellingen: <b>alle instellingen in het basisonderwijs met een vergelijkbare schoolweging en leerlingenaantal</b><br /> <a href="https://encyclopedie.vensters.nl/indicator_po/3418f8d2-188d-490e-88d6-436f8aba8b8a" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
We werken schooljaar 2021-2022 met 7 groepen, waarvan 4 gecombineerde groepen. Deze gecombineerde groepen hebben ondersteuning van een onderwijsassistent of zorgassistent.
De peuters, die in het schoolgebouw zitten komen wekelijks een ochtend naar de basisschool. Hierdoor wennen de peuters vast aan de basisschool en is er afstemming tussen peuters en kleuters.
Bewegen vinden wij belangrijk. Dit komt de concentratie en het leerrendement ten goede. Door een CIOS docent begeleide studenten van het CIOS geven, indien mogelijk, gymlessen in de sportzaal en zwemlessen in het zwembad. Buitenlessen zorgen voor extra beweegmomenten. We hebben in juni 2019 het certificaat Sport en bewegen in het kader van 'De Gezonde School' ontvangen
Tijdens de middagpauze wordt door elke groep een kwartier buiten gespeeld.
Gedurende de standaardlessen en bij wisseling van de lessen is er ruimte voor beweging. Dit doen we door het inzetten van 'smartbreaks'. Verder streven we naar wekelijks minimaal 1 les buiten te geven.
In het kader van 'Gezonde school' volgen we de motorische ontwikkeling vanaf 4 jaar.
De ontwikkeling van de leerlingen/groep is mede van invloed op het aanbod in de groep.
De bovenstaande onderwijstijden staan in het rooster van de groep genoemd.
Hier kan van worden afgeweken als er voor een vakgebied of voor een groepsgesprek tijd dient te worden ingeruimd.
Ons doel is om een school te zijn waar iedereen welkom is en zich thuis voelt, zodat iedere leerling zich kan ontwikkelen naar zijn mogelijkheden. Het vertrouwen van de leerlingen (8,9 score in de laatste enquête) is wel groot.
We hebben echter wel beperkingen. Ten aanzien van leerlingen met gedragsproblematiek moeten we erkennen dat dit voor ons lastig is om adequaat op te vangen. Dit geldt niet alleen voor de betreffende leerling, maar zeker ook voor de klasgenoten. In de vaak gecombineerde groepen gemiddeld 25 leerlingen hebben we te weinig know how, te weinig ondersteuning in de school en te weinig handen in de klas om deze leerlingen te kunnen bieden wat zij nodig hebben.
In principe bieden wij aan alle leerlingen onderwijs. Dat blijkt ook uit het aantal leerlingen met diverse arrangementen die wij op onze school verder helpen in hun ontwikkeling: uitgezonderd leerlingen met gedragsproblematiek. Op de Kohnstammschool hebben we: een zorgassistente, onderwijsassistentes die leerlingen begeleiden in het kader van hun arrangement, een RT leerkracht en een intern begeleidster. In een schooljaar 2020-2021 heeft een collega zich gespecialiseerd in gedragsproblematiek: een mooie aanvulling. In de organisatie is ook een orthopedagoog die nader onderzoek doet bij onderbouwde verzoeken vanuit school en een interne medewerker die gespecialiseerd is in de kwaliteit van lesgeven.
Tevens zijn er natuurlijk ook externen: ambulant begeleiders die sturen in het proces van ontwikkeling van de arrangementsleerlingen, deskundigen die collega's helpen tijdens de hgpd en externe bureaus waarmee we contact hebben.
De kinderopvang, peutergroep en basisschool zitten in 1 gebouw. Op tal van gebieden is er afstemming en samenwerking.
Op deze wijze willen we zorgen voor een doorstroming zonder drempel. Van 0 tot 12 kan uw kind op dezelfde plaats opvang en onderwijs krijgen: een fijn gegeven!