IKC Quintusschool

Nieuwe Schoolweg 6 9756 BB Glimmen

  • Schoolfoto van IKC Quintusschool
  • Schoolfoto van IKC Quintusschool
  • Schoolfoto van IKC Quintusschool
  • Schoolfoto van IKC Quintusschool

In het kort

Toelichting van de school

Welkom op de schoolpagina's van SWS Quintusschool.

IKC Quintus is een samenlevingsschool voor basisonderwijs in Glimmen. Alle levensbeschouwingen en overtuigingen zijn welkom op ons kindcentrum, waar we opvang, onderwijs en ondersteuning onder één dak bieden.

De school telt ongeveer 130 leerlingen, die verdeeld zijn over 5 groepen. De school kent drie pijlers

  • Talentonderwijs
  • Ruimte in de Samenleving
  • Eigenaarschap en innovatie

Missie en visie

Kenmerken van de school

  • Talentonderwijs
  • Samenlevingsschool
  • Eigenaarschap
  • Integraal Kindcentrum

Hoeveel leerlingen zitten op deze school?

Toelichting van de school

Ons IKC staat in het bosrijke Glimmen. Ons voedingsgebied is Glimmen zelf, maar ook omliggende dorpen zoals Noordlaren, Midlaren, Onnen en Haren. In de afgelopen jaren is ons leerlingenaantal gegroeid naar 130 leerlingen. Deze leerlingen verdelen we over 5 groepen, waarbij er gedurende het schooljaar vaak een extra groep in de onderbouw ontstaat. 

Onze school gaat uit van een leerstofjaarklassensysteem. We werken met een aantal combinatiegroepen, waarbij het onze voorkeur heeft om homogene groepen bij elkaar te houden. Bij het formatieproces wordt naast het team ook de MR betrokken, om tot een zo evenwichtig mogelijke groepsverdeling te komen op basis van de beschikbare middelen.  

Weergave aantal leerlingen

Leerlingen
131
Landelijk gemiddelde
213

Bron

Verdeling naar leerjaar en leeftijd

Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.

Weergave Aantal leerlingen, verdeling naar leerjaar en leeftijd

Bron

Schooltijden en opvang

Toelichting van de school

Wij zijn een Integraal Kindcentrum (IKC) waar we een vloeiende overgang tussen kinderopvang en onderwijs nastreven. In samenwerking met Kids First wordt gewerkt met één team voor onderwijs en kinderopvang. We streven met een integrale visie naar een doorgaande leerlijn voor kinderen van 0 tot 13 jaar.

Naast een kinderdagverblijf bieden wij ook buitenschoolse opvang (BSO) met een afwisselend aanbod van activiteiten. Meer informatie hierover op de website. Onze school hanteert een traditioneel rooster, waarbij de Tussen de Middag Opvang (TMO) door KidsFirst en vrijwilligers wordt verzorgd. 

Veelgestelde vragen

Weergave Schooltijden en opvang

Handige informatie

Waar wonen de leerlingen van deze school?

Bron

Sociale veiligheid op deze school

Toelichting van de school

Kinderen, ouders en personeel moeten in een veilige omgeving kunnen werken en leren. De school heeft hiervoor een sociaal veiligheidsplan opgesteld die is goedgekeurd door de MR. In dit plan wordt beschreven welke afspraken zijn gemaakt om de fysieke en sociale veiligheid op school te garanderen, om onveilige situaties te voorkomen en hoe te handelen bij een incident. Denk bij fysieke veiligheid bijvoorbeeld aan hygiëne, veilige speeltoestellen en ontruiming van de school bij een calamiteit. Sociale veiligheid gaat over privacy, omgangsvormen, het voorkomen van pesten, seksuele intimidatie, geweld of discriminatie.   

Het sociaal veiligheidsplan is hieronder te downloaden.       

Terug naar boven