Bron: <b>DUO</b><br />Vergelijkbare scholen: <b>alle basisscholen</b><br /> <a href="https://achtergrondinformatie.vensters.nl/p/VenstersPO/6192449487635156" class="button button-link" target="_blank"><i class="fas fa-external-link-square-alt"></i> Achtergrondinformatie</a>">Bron
Verdeling naar leerjaar en leeftijd toont hoe de leerlingen op deze school zijn verdeeld naar leerjaar en naar leeftijd. Ook wordt de verdeling van de leerlingen vergeleken met de verdeling van de leerlingen op een vergelijkbare school.
Onderwijstijd in het basisonderwijs
Leerlingen moeten in de acht schooljaren van het basisonderwijs ten minste 7.520 uren onderwijs krijgen. Verder moeten leerlingen in de eerste vier schooljaren (onderbouw) ten minste 3.520 uur onderwijs krijgen. In de laatste vier schooljaren (bovenbouw) is dit 3.760 uur. Scholen mogen naar eigen inzicht 240 uur verdelen over de onder- en bovenbouw zodat het totaal uitkomt op 7.520 uur. Er is regelgeving in voorbereiding waardoor scholen meer ruimte krijgen om eigen invulling te geven aan de verplichte onderwijstijd.
Elk jaar wordt de onderwijstijd gedeeld door de directie met de MR. De MR heeft voor het schooljaar 2024-2024 op de berekening betreffende onderwijstijd 202-2025. Informatie kunt u opvragen bij de directie.
CODE ROOD
De veiligheid voor onze leerlingen en medewerkers vinden we belangrijk. Die veiligheid kan in het gedrang komen bij extreme weersomstandigheden en daarvoor hebben we een procedure opgesteld:
- Bij een voor onze regio (Noord) geldend weeralarm CODE ROOD blijven onze scholen die dag gesloten en wordt er geen les gegeven. Deze sluiting geldt voor de hele dag. Zodra een dergelijk alarm wordt afgegeven door het KNMI, wordt deze regel van kracht.
- Bij een CODE ROOD tijdens de schooldag zijn wij als school verantwoordelijk voor uw kind. Uw kind mag alleen naar huis (of met een andere volwassene mee) als u daarvoor toestemming hebt gegeven. Zolang de school niet zeker weet of uw kind veilig naar huis kan, blijft uw kind onder toezicht op school totdat dit helder is. Het protocol bij CODE ROOD staat vermeld op onze website.
- Ouders/verzorgers worden in de bovenstaande situaties door de school hierover persoonlijk (via Social School, Whatsapp of een andere manier) zo snel als redelijkerwijs mogelijk is geïnformeerd.
- CODE ORANJE betekent dat er ook sprake kan zijn van extreem weer, maar deze code geeft geen aanleiding om de school te sluiten.
De in onze school gevestigde kinderopvang die wordt verzorgd door KaKa of SKZ neemt bij CODE ROOD zelf een besluit over het al dan niet sluiten van de kinderopvang. De school biedt in de bovenstaande situatie geen noodopvang (zoals bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie).
Onze school heeft geen interne vertrouwenspersoon. Er is wel een schoolcontactpersoon, dat is Jackelien Majoor.
De vertrouwenspersoon van onze stichting is mevrouw Yvonne Kamsma.