So-vso Mikado

Stiemensweg 44 6591 MD Gennep

Schoolfoto van So-vso Mikado

Sociale ontwikkeling

Hoe denkt deze school over sociale ontwikkeling?

So/vso
Als so en vso Mikado vinden wij het belangrijk dat een leerling:

  • leeft in zijn eigen netwerk te midden van anderen,
  • kansen krijgt om zelfstandig keuzes te maken,
  • gelegenheid krijgt een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen,
  • gerespecteerd wordt binnen gelijkwaardige en wederkerige relaties,
  • volwaardig medeburger is.    
  • ons onderwijs is gericht op het nastreven van deze doelen. 

OZA groepen

Bij Mikado hebben wij onderwijs-zorgarrangementen die wij aanbieden in samenwerking met Dichterbij. Binnen deze klassen zijn altijd tenminste drie medewerkers aanwezig (leerkracht, onderwijsassistent, zorgmedewerker). In de OZA klassen ligt de nadruk op pedagogisch als op didactisch ontwikkeling. 


Kernwaarden uit de visie op sociale ontwikkeling

  • onderwijs voor ieder kind
  • je mag zijn wie je bent
  • optimale participatie

De oud-leerlingen in het voortgezet onderwijs

Toelichting van de school

Het aantal uitstromers zoals getoond in de diagrammen, betreft de so afdeling van Mikado. De uitstroomgegevens van het vso staan vermeld in het overzicht in-, door- en uitstroomgegevens.


Waar zitten de oud-leerlingen van deze school in het voortgezet (speciaal) onderwijs?

Leerlingen in het speciaal onderwijs stromen meestal door naar het voortgezet speciaal onderwijs. Daar kunnen ze blijven tot en met het schooljaar waarin ze 20 jaar worden. Wanneer een leerling in het speciaal onderwijs 12 jaar wordt, maken de school en de ouders samen die afweging. De vraag is dan of de leerling inderdaad doorstroomt naar het voortgezet speciaal onderwijs of naar een gewone middelbare school. Soms zijn leerlingen na het speciaal onderwijs niet meer te vinden in het bekostigde onderwijs in Nederland. Bijvoorbeeld omdat ze zijn verhuisd naar het buitenland, les krijgen op een particuliere school of geen onderwijs meer volgen. Deze leerlingen vallen in de categorie 'overig'.
In het derde jaar
Weergave Plaats in het voortgezet onderwijs in het derde jaar

Bron

Wat zegt de inspectie over de school?

De Inspectie van het Onderwijs onderzoekt minimaal één keer in de vier jaar het bestuur van een school. De inspectie kijkt dan of de kwaliteitszorg, de onderwijskwaliteit en de financiële zaken bij het schoolbestuur op orde zijn. Daarnaast bezoekt de inspectie een aantal scholen die bij het schoolbestuur horen en onderzoekt deze scholen nader. De gegevens van het laatste onderzoek van de inspectie zijn beschikbaar op de website van de onderwijsinspectie.

Terug naar boven