Eenbes Basisschool St. Jozef

Papenvoort 10 5663 AH Geldrop

  • Aan de locatie Gildestraat wordt onderwijs verzorgd voor de leerlingen van de groepen 1 t/m 3.
  • Op onze school werken enthousiaste onderwijsprofessionals.
  • We stimuleren je het beste uit jezelf te halen, probeer het gewoon!
  • Aan de locatie Papenvoort vindt u de leerlingen en leerkrachten van de groepen 4 t/m 8.

Het team

Toelichting van de school

Bij ons vindt u vakbekwame leerkrachten die ontwikkeling vanzelfsprekend vinden. Ons team heeft een goede mix van mannelijke- en vrouwelijke leerkrachten, start-bekwame en vak-bekwame mensen. We hebben als school een duidelijke visie, die we actief uitdragen. Dit betekent dat we zeggen wat we doen en we doen wat we zeggen. Respect staat bij ons hoog in het vaandel. We staan open voor feedback van anderen en reflecteren op ons eigen handelen. Deze kritische houding willen we ook overbrengen naar onze leerlingen en hun ouders. Omdat we ons vak graag willen overdragen, maar ook willen leren van de nieuwste kennis en inzichten, zijn er altijd stagiaires te vinden op onze school.

Vakleerkrachten op deze school

Hoe wordt vervanging geregeld?

Wanneer een leerkracht door ziekte of andere omstandigheden geen lessen kan verzorgen, zorgt de school voor een professionele vervanger voor de groep. Bij ziekte of verlof van een leerkracht werken we in principe met vervangers uit de vervangerspool van Eenbes basisonderwijs. Wanneer het niet lukt om voldoende vervanging te regelen, treedt het noodplan in werking (groep opdelen over de andere groepen). In geval van overmacht wordt u gevraagd uw kind thuis te houden. U wordt hierover altijd zo tijdig mogelijk geïnformeerd door de directie.

Directie van de school

Medewerkers op deze school (instellingsniveau)

Hoe is de verdeling mannen en vrouwen?

Bron

Wat is de leeftijd van de teamleden?

Bron

Hoe zijn de teamleden verdeeld over de verschillende functiegroepen?

Bron

Hoe zijn de leerlingen gegroepeerd?

Toelichting van de school

Dit schooljaar volgen circa 450 leerlingen onderwijs op onze school, verdeeld over 18 groepen. De leerlingen in de groepen 1-2 zijn in 4 combinatiegroepen verdeeld. De groepen 3 t/m 8 zijn homogeen gevormd, de leerjaren 3 en 4 met drie parallelgroepen, de leerjaren vanaf groep 5 met twee groepen. De maximale groepsgrootte is vastgesteld op 32 leerlingen. De gemiddelde groepsgrootte voor het schooljaar 21-22 is 25 leerlingen. De personeelsleden en leerlingen werken verdeeld over twee locaties, op loopafstand te bereiken.

We hebben naast onze vakleerkracht gym ook veel leerkrachten met specialisaties en interesses. Deze talenten zetten ze niet alleen in hun eigen groep in, maar ook bij andere groepen. Hierdoor kunnen we optimaal gebruik maken van elkaars talenten. Ook werken we regelmatig groeps-doorbrekend; leerlingen volgen lessen met andere leerlingen in een andere ruimte.

Klasindeling

  • Leerstofjaarklassen
  • Combinatiegroepen
  • Groepsdoorbrekende niveaugroepen

Hoe wordt de tijd op school besteed?

Leerjaar 1 en 2

Toelichting van de school

Het onderwijsaanbod in de onderbouw is afgestemd op de heterogene leeftijdsgroep. We maken gebruik van thematisch onderwijs, waarin spelenderwijs (aanvankelijk) taal-, lees- en rekenactiviteiten worden opgenomen. Er is veel tijd gereserveerd voor motorische, creatieve en algemene ontwikkeling.

Leerjaar 3 t/m 8

Bron

Extra mogelijkheden op deze school

Extra ondersteuning van de leerlingen

Toelichting van de school

Onze school heeft een school ondersteuningsprofiel (versie 1 oktober 2021). Dit is een wettelijk voorschrift bij de invoering van passend onderwijs. Het biedt informatie over de kwaliteit van de basisondersteuning en over wat onze school verder aan ondersteuning biedt. Het legt vast waar onze school voor staat. De school ondersteuningsprofielen van alle scholen van ons samenwerkingsverband tezamen vormen de basis van het aantonen van de dekking van ondersteuningsvoorzieningen in de regio. Op die manier is er voor alle kinderen een plek om onderwijs en de ondersteuning te krijgen die zij nodig hebben. Ons ondersteuningsprofiel bestaat uit de volgende onderdelen:

de kwaliteit van onze basisondersteuning. Dat is de ondersteuning waarop alle kinderen kunnen rekenen.

de deskundigheid voor extra ondersteuning waarover onze school beschikt (binnen het eigen personeelsbestand en van buiten de school)

de voorzieningen die wij als school hebben om leerlingen extra ondersteuning te bieden.

Welke specialisten ondersteunen op deze school?

Kwaliteitszorg en schoolplan

Download het schoolplan

Aanbod voor het jonge kind

Toelichting van de school

In verband met ruimtegebrek is helaas geen Kinderopvang in ons gebouw mogelijk. 

Naast Kinderopvang de Grabbelton als Kindcentrumpartner werken we ook samen met Kinderopvang Potje Knor, Kinderopvang Korein, Kinderopvang de Kinderkamer en Kinderopvang Kruimel. 

Terug naar boven